Det är parlamentet i Skottland som tvingats överväga att legalisera incest.
1 av 3
Det är parlamentet i Skottland som tvingats överväga att legalisera incest. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Anledningen är ett kryphål i bestämmelserna om delegering som säger att parlamentet måste överväga alla förslag som kommer in, om de föreslår en lagändring.
2 av 3
Anledningen är ett kryphål i bestämmelserna om delegering som säger att parlamentet måste överväga alla förslag som kommer in, om de föreslår en lagändring. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Men det blev ingen lagändring. Utskottet i Skottland kastade omedelbar ut förslaget.
3 av 3
Men det blev ingen lagändring. Utskottet i Skottland kastade omedelbar ut förslaget. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjuka förslaget – här vill han att man ska legalisera incest

Richard Morris kontaktade parlamentet i Skottland – och tvingade de att överväga legalisering av incest.


Det är parlamentet i Skottland som tvingats överväga att legalisera incest. Anledningen är ett kryphål i bestämmelserna om delegering som säger att parlamentet måste överväga alla förslag som kommer in, om de föreslår en lagändring, skriver Independent.

Förslaget krävde att incest skulle legaliseras i fall där båda parter "är samtyckande vuxna över 21 år" och lämnades in av en man vid namn Richard Morris, som bor i Australien. Han menar att nuvarande lagstiftning är baserad på "trångsynthet".

– Allmänna rädslor, fördomar och trångsynthet om ACI (adult consenting incest) beror främst på okunnighet skapad under många år av kyrkan, regeringar influerade av kyrkan och tidningar, på ungefär samma sätt som allmänna rädslor och trångsynthet om homosexualitet skapats, skriver han i förslaget.

Richard Morris menar att den nuvarande lagstiftningen gällande incest är föråldrad eftersom den allmänna uppfattning om sex och samlevnad är mycket friare i dag jämfört med när lagen senast sågs över 1981.

Men det blev ingen lagändring. Utskottet i Skottland kastade omedelbar ut förslaget. De menade att det "inte finns något som tyder på att det finns någon önskan" att legalisera incest i Skottland, enligt Buzzfeed.

För tillfället är maxstraffet för incest i Skottland – även när det finns samtycke mellan parterna – två år i fängelse.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!