Fredag 16 Apr
Stockholm

Ledarhund höggs brutalt i ryggen på promenad med sin blind matte

Det var i en park i London som den fruktansvärda attacken skedde. OBS. Hunden samt kniven på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 3
Det var i en park i London som den fruktansvärda attacken skedde. OBS. Hunden samt kniven på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT Nyhetsbyrån
Den svarta labradoren Mia skars på halsen och rispade upp ett över 12 centimer stort sår. OBS. Hunden på bilden är en annan.
2 av 3
Den svarta labradoren Mia skars på halsen och rispade upp ett över 12 centimer stort sår. OBS. Hunden på bilden är en annan. Foto: TT Nynhetsbyrån
Mia har sedan den fruktansvärda attacken som tur är repat sig, men polisen har inga spår efter någon gärningsman. OBS. Hundarna på bilden har inte med artikeln att göra.
3 av 3
Mia har sedan den fruktansvärda attacken som tur är repat sig, men polisen har inga spår efter någon gärningsman. OBS. Hundarna på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: TT Nynhetsbyrån

En ledarhund på promenad tillsammans med sin matte fick kämpa för sitt liv efter en brutal attack.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i en park i London i England som den fruktansvärda attacken skedde. Sophie Aston, som är blind, var ute och promenerade tillsammans med sin ledarhund Mia – när hunden plötsligt attackerades i ryggen, skriver brittiska Metro.

Mia, som är en svart labrador, skars i halsen och fick ett över 12 centimer stort sår upprispat på sin rygg.

– Jag var så chockad. Vi var bara ute och gick och plötsligt hörde jag ett fruktansvärt skrik från Mia. När hon kom tillbaka hade hon det här enorma såret, säger Sophie Aston till tidningen.

När hjälp kom till platsen kämpade Mia för sitt liv. Enligt veterinärerna var såret så djupt att attacken måste ha varit avsiktlig. De var tvungna att sy flera lager av stygn för att lappa ihop såret.

– Jag vill inte spekulera, men det måste ha varit en viss kraft för att vålla en sådan skada, säger veterinären David Clare.

Mia har sedan den fruktansvärda attacken som tur är repat sig – och hjälper Sophie i vardagen igen.

Polisen har dock inga spår efter någon gärningsman, men söker nu efter vittnen, skriver brittiska Metro.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela