Tisdag 21 Sep
Stockholm

Föräldrarna visste inte varför dottern var sjuk – då upptäckte de det här på bebisens tå

När Scott Walker i Connecticut, USA var ute på en familjelunch upptäckte han något oroväckande.
1 av 4
När Scott Walker i Connecticut, USA var ute på en familjelunch upptäckte han något oroväckande. Foto: Facebook
Hans dotter Molly hade nämligen börjat gråta och skrika – och samtidigt blivit väldigt varm.
2 av 4
Hans dotter Molly hade nämligen börjat gråta och skrika – och samtidigt blivit väldigt varm. Foto: Facebook
Scotts fru Jess tog då av dotterns strumpor för att försöka kyla ner henne. Det var då föräldrarna gjorde en upptäckt som chockade de båda.
3 av 4
Scotts fru Jess tog då av dotterns strumpor för att försöka kyla ner henne. Det var då föräldrarna gjorde en upptäckt som chockade de båda. Foto: Facebook
Ett hårstrå hade lindat sig runt en av dotterns tår, skurit sig in i hennes hud och stoppat upp hennes blodflöde, ett tillstånd som kallas för "Hair tourniquet syndrome".
4 av 4
Ett hårstrå hade lindat sig runt en av dotterns tår, skurit sig in i hennes hud och stoppat upp hennes blodflöde, ett tillstånd som kallas för "Hair tourniquet syndrome". Foto: Facebook

Föräldrarna chockades av den sällsynta upptäckten – under sin dotters strumpa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Scott Walker i Connecticut, USA var ute på en familjelunch upptäckte han något oroväckande. Hans dotter Molly hade nämligen börjat gråta och skrika – och samtidigt blivit väldigt varm, skriver Independent journal.

Scotts fru Jess tog då av dotterns strumpor för att försöka kyla ner henne.

Det var då föräldrarna gjorde en upptäckt som chockade de båda.


Ett hårstrå hade lindat sig runt en av dotterns tår, skurit sig in i hennes hud och stoppat upp hennes blodflöde.

Jess dök genast till undsättning – och med hjälp av en pincett och ett förstoringsglas lyckades hon få bort håret från sin dotters tå.

Det som Molly hade råkat ut för kallas "Hair tourniquet syndrome". Det är sällsynt tillstånd som mestadels drabbar bebisar som är under fyra månader gamla. Tillståndet handlar helt enkelt om att ett hårstrå eller annan typ av tråd fastnar runt en tå eller ett finger. Om det inte görs något åt det kan det vara farligt för bebisen.

Nu vill Scott och Jess varna andra som har bebisar.

Nyblivna föräldrar bör vara uppmärksamma på om deras barn skriker ovanligt mycket, är röda och svullna kring fötter eller tår, har feber eller snabbt förlorar hår. Då bör föräldrarna kolla så att inga hårstrån eller trådar är lindade runt bebisens fingrar eller tår, skriver Independent journal.

Hade du hört om detta tillstånd?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela