Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5
reaktioner idag

Här får flyktingar gratis körlektioner

Nu drar ett stort integrationsprojekt igång där frivilliga ska hjälpa flyktingar att ta körkort.

Nu ska norska flyktingar få hjälp att ta körkort.

Det efter ett nytt integrationsprojekt med Röda Korset.

Nu söker man folk som vill övningsköra med flyktingarna.

Nu sätter Röda Korset i Norge igång ett omfattande integrationsprojekt, där invandrare ska få gratis körlektioner i Møre och Romsdal.

– Vi har sett att det finns ett stort behov, och jag är stolt över personalen på Röda Korset som tagit initiativet till den här åtgärden, säger Tore Nedrgård, chef för Röda Korset i Møre och Romsdal i Norge.

Dock är det inte frågan om att att ge bort gratis körlektioner tillsammans med utbildade körlärare. I stället hoppas Röda Korset att frivilliga ska ställa upp och hjälpa till. Röda Korset kommer däremot att kunna ställa upp med bil och driftskostnader, skriver Nettavisen.

Anledningen är att man sett ett stor behov av att ta körkort bland flyktingar, men det är också ett viktigt steg för att integreras i samhället.

– Detta kommer göra att fler invandrare snabbare kommer ut på arbetsplatsen och i det sociala livet, säger initiativtagaren Terri Senior till Nettavisen.

Är det här en bra idé?

Mer:

Varför använder vi oss inte av flyktingars höga utbildning?