Flyktingar anklagades för att liga bakom övergreppen under nyår i Köln, men ny kommer nya uppgifter om att det inte stämmer.
1 av 4
Flyktingar anklagades för att liga bakom övergreppen under nyår i Köln, men ny kommer nya uppgifter om att det inte stämmer. - Foto: TT
3 av 58 av de misstänkta är flyktingar. De andra ska inte kommit till Tyskland de senaste åren.
2 av 4
3 av 58 av de misstänkta är flyktingar. De andra ska inte kommit till Tyskland de senaste åren. - Foto: TT
På nyårsafton i Köln skedde många övergrepp.
3 av 4
På nyårsafton i Köln skedde många övergrepp. - Foto: TT
Under en festival i Tyskland anmäldes ytterligare övergrepp.
4 av 4
Under en festival i Tyskland anmäldes ytterligare övergrepp. - Foto: TT Bild

Uppgifter: Endast 3 av 58 gripna efter övergreppen i Köln var flyktingar

Enligt nya uppgifter om de sexuella övergreppen som skedde på nyårsafton i Köln var de ytterst få av förövarna som var flyktingar.


Snacket efter rapporterna om nyårsafton i Köln har varit tydligt. Från många håll har det sagt att det var flyktingar som låg bakom de massövergrepp som skedde i den tyska staden.

Men enligt tyska tidningen Die Welt stämmer det inte alls. Tre av personerna som greps var flyktingar, två män från Syrien och en man från Irak. Av de andra 55 personerna var de ingen som nyligen anlänt till Tyskland, skriver Independent.

Majoriteten av de misstänkta ska ha bakrund i Marocko, Algeriet och Tunisien, enligt Kölns offentliga åklagaren Ulrich Bremer.

Det har också kommit fram att bland de drygt tusen anmälningar som gjordes i samband med nyår ska mer än hälften handla om stöld snarare än sexuella trakasserier.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.