Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6731
reaktioner idag

Explosion vid kraftverk i Storbritannien – minst en person död

Man kallar det hela för en "större incident".

Det hördes en kraftig explosion vid det brittiska kraftverket.

Flera kan vara skadade.

Det var vid 17-tiden, svensk tid, som en misstänkt olycka inträffade vid ett kärnkraftverk i staden Didcot. Ett flertal ambulanser och sjukvårdshelikoptrar har larmats dit, enligt Sky News. Bilder visar att en del av byggnaden har jämnats med marken.

Enligt engelska Oxford Mail har minst en person bekräftats vara död och flera kan ha skadats.

Man utreder händelsen som en "större incident".

– För närvarande ser vi olyckan som en byggnadskollaps, men det har hörts en explosion, säger Rodney Rose, talesperson för den lokala räddningstjänsten.


Kraftverket ska ha tagits ur bruk för tre år sedan och det ska vara planerat att man ska förstöra byggnanden, men inget av det arbetet ska ha gjorts under tisdagen, skriver Oxford Mail. I närheten av det ligger ett aktivt naturgasverk skriver The Guardian.

En boende, Steve Shadbolt, hörde händelsen och beskriver ljudet som ett "allsmäktigt dån".

– Kraftverket brukar vara bra på att informera oss om sådant här och de brukar stänga av vägar, och det får mig att tro att det rör sig om en olycka, säger han till Oxford Mail.

Mer:

Så här muterade ser frukterna ut – två år efter olyckan i Fukushima