Fredag 25 Jun
Stockholm

Breivik i rätten: "Jag älskar Paradise Hotel"

Brevik är ett PH-fan.
1 av 3
Brevik är ett PH-fan. Foto: TT Bild/Pressbild
Han har stämt den norska staten för "omänsklig behandling".
2 av 3
Han har stämt den norska staten för "omänsklig behandling". Foto: Ap
I fängelset har han börjat älska dokusåpan: "Något som är ett bevis på att jag är allvarligt hjärnskadad".
3 av 3
I fängelset har han börjat älska dokusåpan: "Något som är ett bevis på att jag är allvarligt hjärnskadad". Foto: Pressbild

Breiviks oväntade utspel i rättegången.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I dag är det den andra dagen på rättegången mellan Anders Behring Breivik och norska staten och det är hans tur att uttala sig om den "omänskliga behandling" han stämmer staten för.

Breiviks år i fängelset har gjort att han älskar Paradise Hotel menar han: "Något som är ett bevis på att jag är allvarligt hjärnskadad".

Han påstår nämligen att han lever under tortyr och i ett "helvete" samt att de ansvariga är sadister, enligt Aftonbladet. Han menar att alla andra fångar får vara i öppna rum men att fängelserna på ett "sociopatiskt sätt" har försökt kringgå hans mänskliga rättigheter. Enligt honom vill norska staten driva honom till självmord, skriver Aftonbladet.

Det var den 22 juli 2011 som Anders Behring Breivik mördade 77 personer på Utøya. Han dömdes till det strängaste straffet i Norge, nämligen 21 års fängelse med möjlighet till förlängning, så kallad förvaring. Han avstjänar sitt straff i en specialbyggd lägenhet som består av en sovcell, en studiecell och en träningscell. Och han ska ha tillgång till tv, dator utan internet och datorspel. Dessutom får han komma ut varje dag – men han menar att staten ändå inskränker hans mänskliga rättigheter.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela