Miraklet i Kina: Här räddas 3-åringen ur 90 meter djupt hål

Det tog timmar att få upp pojken ur hålet och köra honom direkt till sjukhus.


Lillkillen halkade när han lekte i staden Weifang i Kina och trillade ner i ett 90 meter djupt borrhål. Räddningstjänsten var snabbt på plats och började det flera timmar långa räddningsarbetet.

Först fick man se till att 3-åringen hade tillräckligt med luft långt ner i hålet, sen fäste man en specialsele runt honom och kunde på så sätt sakta fira upp honom ur hålet.

Väl uppe kördes det lilla barnet direkt till sjukhus där man senare kunde konstatera att han inte fått några fysiska skador.

/
/
Senaste nytt

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

1 timme sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

1 timme sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

2 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.

Uppgifter: Brittisk kärnkraftsanläggning hackad

2 timmar sedan
Hackergrupper med ryska och kinesiska kopplingar har gjort intrång i den brittiska kärnkraftsanläggningen Sellafields it-system.