Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen är centimeter från att bli mosad av flygplanet han vill fotografera

- 10/04/2016, 09:52 -
Han klarade sig med en hårsmån.
1 av 3

Han klarade sig med en hårsmån.

Facebook

Hjulet ska har rört hans hand.
2 av 3

Hjulet ska har rört hans hand.

Facebook

En av världens farligaste flygplatser.
3 av 3

En av världens farligaste flygplatser.

Facebook

"Det rörde min hand".

Korkat eller modigt? Avgör själv. Bilder på när ett flygplan som lyfter från en av världens farligaste flygplatser snuddar en fotografs hand har minst sagt blivit viralt – och är en smula läskigt att kolla på. Den har även blivit uppmärksammad av Daily Mail.

I 360 graders-videon, filmad av lokalinvånaren Sebastien Politano, duckar turisten och undviker därmed en säker död. Det hela skedde nära Gustaf III Airport på den vackra karibiska ön St Barts. Enligt Politano rörde ett flygplanshjul mannens hand.


Om det inte går att spela 360-videon här: klicka på länken här för att komma till Facebook.

Landningsbanan ligger mittemellan en kulle och en strand. Därmed tvingas piloterna att flyga farligt lågt nära en väg. På grund av den udda flygplatsen flockas ofta en drös av fotografer för att ta "det perfekta fotot". Men inte många vågar gå så nära som den här turisten gjorde.

Piloter måste genomgå särskild träning för att ens få landa på ön där flygplatsen blivit utsedd till "en av världens farligaste" av History Channel.

Själva ön St Barts, eller Saint-Barthélemy, är en fransk ö som faktiskt var en svensk koloni mellan 1784 och 1878. Därför låter flygplatsens namn bekant. Den är döpt efter kung Gustav III.