Småbarnsmamman Jennifer blev miljonär – genom egen uppfinning

I dag beräknas hennes företag vara värt över 122 miljoner kronor.


När fyrbarnsmamman Jennifer Holland, 33, i Newcastle i Australien var med sin 15 månader gamla son Ronan hos läkaren fick hon en idé. Ronan satt nämligen och skruvade på sig i hennes knä väldigt mycket medan läkaren försökte få upp hans mun med en träspatel för att lysa ner i hans hals med en ficklampa.

Idén som Jennifer Holland fick handlade om att underlätta hela den processen. Hon kom då på ett multiverktyg som kombinerar en engångsspatel med en ficklampa. Det gör att läkaren inte behöver använda båda händerna samtidigt till att dels öppna barnets mun, och dels lysa ner i halsen med en ficklampa. Verktyget fick namnet Throat scope.

– Den första prototypen var en bit plast – polykarbonatplast – som jag hade hemma, och en LED-ficklampa. Jag insåg att ljuset gick genom plasten, och jag kunde producera en produkt som prismässigt var väldigt konkurrenskraftig mot träspateln, säger Jennifer Holland till Daily Mail.

Bildkälla: Facebook

Jennifer Holland hade ingen medicinsk bakgrund och jobbade tidigare som revisor. Men genom ett lyckas övertyga några investerare i ett tv-program fick hon under förra året fart på sin produkt.

I dag beräknas hennes företag vara värt över 122 miljoner kronor, och hennes Throat scope kommer nu att lanserar i 140 olika länder, skriver Daily Mail.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du uppfinningsrik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.