Det var i måndags eftermiddag som LaVonte Dell, 28, åkte bil tillsammans med sin treåriga dotter i Westland i Michigan.
1 av 2
Det var i måndags eftermiddag som LaVonte Dell, 28, åkte bil tillsammans med sin treåriga dotter i Westland i Michigan. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Facebook
Polismannen tog nämligen med pappan och dottern till ett köpcentrum. Där köpte han helt enkelt en bilbarnstol till dem – för sina egna pengar. Bilden är från ett annat tillfälle.
2 av 2
Polismannen tog nämligen med pappan och dottern till ett köpcentrum. Där köpte han helt enkelt en bilbarnstol till dem – för sina egna pengar. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Han var rädd för böter – men polisens fina gest gjorde pappan tårögd

Pappans bil stoppades och han var rädd att han skulle få böter. I stället fick han något oerhört fint.


Det var i måndags eftermiddag som LaVonte Dell, 28, åkte bil tillsammans med sin treåriga dotter i Westland i Michigan, USA. Plötsligt stoppades de av en polis. LaVonte Dell trodde då att han skulle bli bötfälld. Men i stället hände något oväntat.

Hans dotter satt i baksätet utan en bilbarnstol. När polismannen, som heter Joshua Scaglione, fick syn på detta bestämde han sig för att hjälpa till.

Pappan blev gråtfärdig och förklarade att han inte har råd att köpa en bilstol just nu, och att han hade haft det tufft, säger Joshua Scaglione till amerikanska ABC News.

Polismannen tog därför med pappan och dottern till ett köpcentrum. Där köpte han helt enkelt en bilbarnstol till dem – för sina egna pengar.

– Det finns fortfarande riktiga superhjältar i den här världen, säger pappan LaVonte Dell.

Pappan blev gråtfärdig av den fina gesten och valde senare att dela med sig av händelsen på Facebook. Inlägget har delats tiotusentals gånger.

Han glömde dock fråga vad polismannen hette innan de skiljdes åt. De båda har återförenades dock under onsdagen efter att pappans inlägg på Facebook blivit så uppmärksammat.

LaVonte Dell hoppas nu att människor som hör om händelsen "lär sig att aldrig döma hunden efter håren" och att "det fortfarande finns goda människor där ute som anstränger sig för att skydda dig och se till att du är okej", skriver ABC News.


/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du gjort likadant?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.