En man blev biten av en giftig spindel – i sin penis.
1 av 4
En man blev biten av en giftig spindel – i sin penis. - Foto: Wikimedia Commons / Tumblr
En rödryggad spindel.
2 av 4
En rödryggad spindel. - Foto: By Charles Haynes - http://www.flickr.com/photos/haynes/3229030109/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29052259
Den är giftig.
3 av 4
Den är giftig. - Foto: By Laurence Grayson from Suffolk, UK - Redback (Black Widow) SpiderUploaded by snowmanradio, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29055559
Mannen blev biten när han satt på en bajamaja – och överlevde.
4 av 4
Mannen blev biten när han satt på en bajamaja – och överlevde. - Foto: Av Anton Holmquist Soasta - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4019411

Man gick på bajamaja – blev biten av giftspindel på sitt känsligaste ställe

Det här måste vara nästan allas värsta mardröm.


En man skyndade sig till sjukhus efter att han fick ett bett av en rödryggad spindel i sin penis medan han satt på en toalett i Sydney, Australien.

Mannen som heter Jordan använde en bajamaja när han jobbade på en byggplats. Från början kallades ambulans till platsen, men mannen lyckades ta sig på egen hand till akuten, skriver australienska Daily Telegraph.

Den 21-årige mannen mår efter omständigheterna bra och överlevde den minst sagt jobbiga händelsen, rapporterar BBC. Det är inte särskilt vanligt att dö av bettet eftersom ett motgift har funnit sedan 50 år tillbaks.

Bara för att man inte dör betyder det dock inte att det gör vansinnigt ont. Oftast sväller delen som blir biten upp och ökar blodtrycket kraftigt. Då kan ni tänka er hur en penis reagerar på just det.

Den extremt giftiga rödryggade spindeln bor ofta väldigt nära bostäder där den äter insekter och mindre spindlar. Enligt experten Julian White är det extremt vanligt att spindeln biter människor i Australien.

Bildkälla: Laurence Grayson, Suffolk, UK/Wikimedia Commons

Han fortsätter med att säga att just bett i genitalierna var extremt vanligt för runt 80 år sedan när de flesta använde just utomhustoaletter. Nuförtiden är det dock extremt ovanligt. Så pass ovanligt att Julian inte hört om ett specifikt fall.

Vad ska du då göra om du mot all förmodan blir utsatt för ett bett av en rödryggad spindel? Tipset är att hålla lugnet, lägga på is och försök ta dig så snabbt som möjligt till akuten.

Vuxna brukar överlever oftast ett bett även om det inte blir behandlat. Barn, gravida kvinnor och gamla människor rekommenderas att ta sig snabbt till akuten – och även unga och vuxna om bettet gör otroligt ont.

Tidigare blev en man i Israel biten i sin penis – men den gången av en orm. På Irland blev en kvinna biten av en falsk svarta änka och hon förlorade nästan benet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.