Salah Abdeslam är misstänkt för inblandning i dåden i Paris. När han greps i Bryssel valde terrorcellen att göra attacken i Bryssel, istället för ännu en attack i Paris. I natt blev han överlämnad till Frankrike
Salah Abdeslam är misstänkt för inblandning i dåden i Paris. När han greps i Bryssel valde terrorcellen att göra attacken i Bryssel, istället för ännu en attack i Paris. I natt blev han överlämnad till Frankrike - Foto: TT BILD

Paristerroristen Salah Abdeslams advokat: "Han har inte läst koranen"

Försvarsadvokaten talar ut om lättnaden att slippa Abdeslam.


Salah Abdeslam, misstänkt för inblandning i Parisdåden 13 november, greps i Bryssel den 18 mars och utelämnades i natt till Frankrike.

I en intervju med La Libération berättar hans advokat Sven Mary om lättnaden över överlämnandet. Han tvekade innan han tog beslutet att ta sig an Abdeslams fall.

– Alla har rätt till ett försvar, men om jag fått frågan efter attentaten i Bryssel hade jag aldrig börjat arbeta med det här fallet, säger han till Libération.

Han har inte mycket över för Abdeslam.

– Han är en skitunge och småbrottsling från Molenbeek, en följare snarare än en ledare. Han är lika intelligent som ett tomt askfat, säger han till tidningen och fortsätter:

– Han är det perfekta exemplet på en generation som tror att de lever i ett tv-spel. Han och hans vänner var kapabla att göra en religion ovänlig. Jag frågade honom om han har läst koranen, och han svarade att han hade läst en tolkning på internet, säger han till La Libération.

/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Bred nedgång på Wall Street

En person gripen efter explosionen i Linköping

"Information i ärendet kring detonationen Ekholmen, Linköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Parets panik när de ser sitt nya hus – chockas över detaljen: “Jag hade inte köpt det”

I “Husköp i blindo” på TV3 letar deltagarna efter sitt perfekta drömhem, och lämnar över kontrollen till programmets experter. Paret Fredrik och Martin får sig en rejäl chock när de ser sitt nya hus för första gången. – Ni ser lite besvikna ut, säger programledaren Carin da Silva.

Räddningstjänst fick inte larm om krogskjutning

Räddningstjänsten fick inte något larm efter krogskjutningen i Sandviken, rapporterar Arbetarbladet. Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att stationen aldrig kopplades in.

Polisen i Haninge rapporterar om misshandel

"Polis kallas till Tungelsta station med anledning av pågående slagsmål.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om rån, Uppsala

"Man rånad, Slavsta.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.