Torsdag 30 Jun
Stockholm

Paristerroristen Salah Abdeslams advokat: "Han har inte läst koranen"

Salah Abdeslam är misstänkt för inblandning i dåden i Paris. När han greps i Bryssel valde terrorcellen att göra attacken i Bryssel, istället för ännu en attack i Paris. I natt blev han överlämnad till Frankrike
Salah Abdeslam är misstänkt för inblandning i dåden i Paris. När han greps i Bryssel valde terrorcellen att göra attacken i Bryssel, istället för ännu en attack i Paris. I natt blev han överlämnad till Frankrike. Foto: TT BILD

Försvarsadvokaten talar ut om lättnaden att slippa Abdeslam.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Salah Abdeslam, misstänkt för inblandning i Parisdåden 13 november, greps i Bryssel den 18 mars och utelämnades i natt till Frankrike.

I en intervju med La Libération berättar hans advokat Sven Mary om lättnaden över överlämnandet. Han tvekade innan han tog beslutet att ta sig an Abdeslams fall.

– Alla har rätt till ett försvar, men om jag fått frågan efter attentaten i Bryssel hade jag aldrig börjat arbeta med det här fallet, säger han till Libération.

Han har inte mycket över för Abdeslam.

– Han är en skitunge och småbrottsling från Molenbeek, en följare snarare än en ledare. Han är lika intelligent som ett tomt askfat, säger han till tidningen och fortsätter:

– Han är det perfekta exemplet på en generation som tror att de lever i ett tv-spel. Han och hans vänner var kapabla att göra en religion ovänlig. Jag frågade honom om han har läst koranen, och han svarade att han hade läst en tolkning på internet, säger han till La Libération.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.