Onsdag 29 Jun
Stockholm

Domstol: 16-årig flicka var för full – då är det inte våldtäkt

1 av 2
2 av 2

​Den 16 år gamla flickan var väldigt berusad när en ett år äldre pojke tvingade henne till oralsex när hon var medvetslös.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det hela inträffade i den amerikanska delstaten Oklahoma, skriver The Guardian. "Sexuella övergrepp kan inte begås när offret är berusat till graden av medvetslöshet som vid tidpunkten för den sexuella handlingen eller det orala samlaget" lyder domstolens beslut.

Flickan hade druckit alkohol tillsammans med 17-åringen i en park. Hon blev då väldigt berusad och fick bäras därifrån av pojken. Hon fick senare föras till sjukhus där det konstaterades att hon hade 3,4 promille alkohol i blodet. Det går att jämföra med att man vid 2 promille är kraftigt berusad och har svårt att ens stå upp.

På sjukhuset undersökte man flickan för spår av sexuella övergrepp. Man hittade då pojkens DNA bland annat runt hennes mun. Pojken menar att flickan frivilligt gått med på att ge honom oralsex. Detta trots att flera vittnen berättat att hon var helt och hållet medvetslös.

Domen upprör nu ordentligt. Benjamin Fu, åklagare i fallet är chockad:

– Jag tror inte att någon hade kunnat tro att detta beteende var oklart, ännu mindre lagligt. Och jag trodde inte heller att lagen var ett kryphål förrän domstolen bestämde sig för att den var det, säger åklagaren han till The Guardian.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.