Torsdag 11 Aug
Stockholm

Pappan: Därför ger jag min sexårige son cannabis

Carsten ger sin son cannabisolja.
1 av 3
Carsten ger sin son cannabisolja. Foto: TT
Han säger att det hjälper mot sonens svåra epilepsi.
2 av 3
Han säger att det hjälper mot sonens svåra epilepsi. Foto: TT
"Barn med epilepsi kan få stesolid ordinerat 20 gånger varje månad. En substans som är högt beroendeframkallande, har flera bieffekter och gör en avskalad – och så oroar de sig om cannabisolja? Det är inte logiskt."
3 av 3
"Barn med epilepsi kan få stesolid ordinerat 20 gånger varje månad. En substans som är högt beroendeframkallande, har flera bieffekter och gör en avskalad – och så oroar de sig om cannabisolja? Det är inte logiskt.". Foto: TT

Cannabis ska göra underverk för sonens svåra sjukdom.
Carsten: "Han har börjat prata igen."

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under den senaste sex veckorna har Carsten behandlat sin sex-åriga son med cannabisolja för att lindra sonens epilepsi. Och det funkar enligt Carsten.

– Efter att vi började behandlingen har hans attacker blivit mildare. Han återhämtar sig snabbare, de varar inte lika längre och han är inte lika borta när han har attackerna. Han har också börjat prata igen, efter en lång period var han så tagen att han slutade prata, berättar Carsten för danska Metroxpress.

Sonen lider av en form av epilepsi som inte kan behandlas med medicin, menar pappan. Attackerna har påverkat honom så mycket att han tappat sitt språk och inte kan hålla inne urin och avföring.

– Vår läkare sa att han inte ville veta om vi vill ge honom medicinsk cannabis, så vi var tvungna att prova oss fram själva, även om det skulle vara lättare med medicinsk hjälp.

Carsten upplever att sonen mår mycket bättre nu. Han får tics i musklerna som en bieffekt, men han menar att det är ingenting mot vad han får av epilepsimedicinen.

– Barn med epilepsi kan få stesolid ordinerat 20 gånger varje månad. En substans som är högt beroendeframkallande, har flera bieffekter och gör en avtrubbad – och så oroar de sig om cannabisolja? Det är inte logiskt, avslutar Carsten till Metroexpress.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.