14-årig entreprenör tackade nej till 246 miljoner – vill ha mer

Att driva ett eftertraktat företag som 14-åring kan ge en stort självförtroende. Han tycker nämligen att hans företag är värt mer än 30 miljoner dollar.


Taylor Rosenthal är inte som andra 14-åringar. Han är nämligen redan en affärsman, skriver CNBC.

Och en självsäker sådan.

Taylor har spelat baseball i 9 år. Under åren har han märkt att varje gång någon skadade sig på planen var det svårt att få tag på plåster och förband. Han uppfann därför en maskin där personer kan köpa första hjälpen-kit vid nödsituationer, som han idag har patent på.

Han är en av 19 studenter i en kurs i ungt entreprenörskap på Round House. Där har han ett kontor och tillgång till mentorer som får 20 procent och investerar 50 000 dollar, det vill säga 407 725 kronor.

De senaste dagarna har medier, bland annat CNN, skrivit om Taylor eftersom han nekade ett bud på företaget på hela 30 miljoner dollar. Det motsvarar ungefär 245 miljoner kronor.

Men som jag sa – Taylor är självsäker. Han tackade nej till budet.

– Jag kände inte att det var rätt vid den tidpunkten. Jag kände att jag ville växa och utveckla företaget. Därför tackade jag nej till budet.

Men har sagt att han skulle vara okej med 50 miljoner dollar, ungefär 408 miljoner kronor.

Om han får igenom en 50 miljoner dollar-affär kommer han investera pengar i en utbildning på Notre Dame University. Och skaffa någon som kör runt honom, säger han till CNBC.

Ja, han har verkligen självförtroende.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!