Sugen på ett besök på Thailändska paradisön Koh Tachai? Då är du tyvärr för sent ute. (Bilderna är genrebilder från andra Thailändska öar)
1 av 3
Sugen på ett besök på Thailändska paradisön Koh Tachai? Då är du tyvärr för sent ute. (Bilderna är genrebilder från andra Thailändska öar) - Foto: AP / montage
En vanlig syn på ön Koh Tachai, som nu är stängd helt för turister.
2 av 3
En vanlig syn på ön Koh Tachai, som nu är stängd helt för turister. - Foto: AP
Öns natur behöver få återhämta sig från de stora turistmassorna.
3 av 3
Öns natur behöver få återhämta sig från de stora turistmassorna. - Foto: AP

Thailand stänger av en hel ö – men bara för turister

Dåliga nyheter för dig som redan har bokat en semesterresa till den här magiska stranden.


Visst drömmer vi väl alla om vacker natur, korallrev och kritvita paradisiska stränder?

Thailändska ön Koh Tachai i Similans nationalpark levererar allt. Men tyvärr kan du glömma att besöka ön som turist framöver.


Nu har myndigheten som ansvarar för bland annat djur- och växtliv bestämt att ön ska stängas helt. Naturen måste få chans att återhämta sig efter den enorma mängden turister som har besökt stränderna under årens lopp.

Förbudet träder i kraft den 15:e oktober, men ön är stängd redan nu under monsunperioden och kommer inte att öppnas för turister under överskådlig tid.


Stränderna på ön är inte anpassade för att klara av mer än ett 70-tal besökare på en gång. Ändå trängs ibland en bra bit över 1 000 badsugna turister där åt gången, varvat med matstånd och turistbåtar.

– Tack vare sin skönhet har Koh Tachai blivit ett populärt turistresemål. Det har inneburit ett förfall av miljön och naturtillgångarna, säger chefen på myndigheten Tunya Netithammakul till tidningen Bangkok Post.


Skulle det vara så att du redan har bokat in en paketresa där ett besök på Koh Tachai ingår, så rekommenderar vi att du kontaktar din researrangör för mer information om situationen.

Blev du besviken över den dåliga nyheten? Då kan vi trösta dig med att du inte satt på den här blodiga flygturen till Thailand eller fick se den här tjejen ploppa ut fiskar ur sin snippa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du besökt ön Koh Tachai?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.