Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Passagerarplan försvann från radarn – tros ha krashat i Medelhavet

- 19/05/2016, 07:30 -
1 av 3

TT

Bilden visar planets flygväg till Kairo.
2 av 3

Bilden visar planets flygväg till Kairo.

Flight Radar

Egyptier har samlats utanför ankomsthallen på flygplatsen i Kairo.
3 av 3

Egyptier har samlats utanför ankomsthallen på flygplatsen i Kairo.

TT

I natt försvann ett flygplan på väg till Kairo från Paris, från radarn. Detta tros ha krashat i Medelhavet.

Flygbolaget EgyptAirs flight MS804 var på väg från Paris till Kairo när det försvann från radarn inatt. Detta uppgav flygbolaget på sin Twitter.

Planet lämnade Paris 23.09 lokal tid i går onsdag, och skulle ha landat i Kairo 03.00 lokal tid på torsdagen.

När flygplanet precis hade kommit in på det egyptiska luftrummet försvann planet från radarn. Egyptiska medier rapporterar att sista kontakten med flygplanet gjordes 10 minuter innan det försvann från radarn. Då var det bara 20 minuter kvar innan planet skulle landa, enligt SkyNews.

Det har inte funnits några tecken eller larm på tekniska problem från flygplanet.

– Vi har att göra med en hemsk händelse. Hade det handlat om tekniska problem, som till exempel en brand eller trycksänkning, hade besättningen larmat, säger Jean-Paul Troadec, tidigare chef på den franska flyghaveribyrån till Le Parisien.

Enligt uppgifter befann sig 66 personer på flygplanet. 10 personer ska ha tillhört besättningen. Minst tre barn ska ha varit ombord, uppger BBC. Det ska även ha funnits tre livvakter ombord – men det behöver inte vara en antydan på att hot riktats mot flygplanet.

30 personer uppges ha varit från Egypten, samt 15 personer från Frankrike, som var ombord på flygplanet. Resterande passagerare, en person per respektive land var från Kanada, Storbritannien, Portugal, Kuwait, Saudiarabien, Tchad, Algeriet och Sudan. 2 personer var ifrån Irak. Resterande passagerare ska ha tillhört besättningen, skriver CNN.

– Vi har inga uppgifter om svenskar ombord än så länge. Vi följer medieutvecklingen nu och har inget annat att gå på faktiskt i det här tidiga skedet, säger Mats Samuelsson på UD:s presstjänst, till DN.

Just nu pågår en sök- och räddningsinsats vid platsen där planet försvann av egyptisk militär och grekiska myndigheter. Helikoptrar står beredda på den södra sidan av ön Karpathos för att snabbt kunna påbörja räddningsarbete. På Flygplatsen i Kairo har Egyptairs läkare och tolkar för anhöriga, skriver CNN.

I mars tidigare i år kapade en man ett flygplan tillhörande samma flygbolag. Flygplanet tvingades nödlanda på Cypern, men ingen kom till skada. Det finns i dagsläget inga kända kopplingar mellan incidenterna.