Julio Kopseng, som är känd som tv-dansare, har våldtagit 19 kvinnor. En av dem är en ex-partner som han våldtagit över 400 gånger.
1 av 3
Julio Kopseng, som är känd som tv-dansare, har våldtagit 19 kvinnor. En av dem är en ex-partner som han våldtagit över 400 gånger. - Foto: Henrik Montgomery/TT
Juli Kopseng våldtog 19 kvinnor. Nu döms han till samma straff som Anders Behring Breivik.
2 av 3
Juli Kopseng våldtog 19 kvinnor. Nu döms han till samma straff som Anders Behring Breivik. - Foto: Henrik Montgomery/TT
Nu döms han till Norges hårdaste straff likt det Anders Behring Breivik dömdes till. 21 års fängelse, med frigivning möjligt tidigast om 10 år.
3 av 3
Nu döms han till Norges hårdaste straff likt det Anders Behring Breivik dömdes till. 21 års fängelse, med frigivning möjligt tidigast om 10 år. - Foto: TT

Han våldtog 19 kvinnor – nu döms han till lagens strängaste straff

Inom tre år våldtog han 17 kvinnor. Nu döms han till Norges högsta straff.


Åren 2001 - 2003 ska den kända norska dansaren Julio Kopseng, 38, ha våldtagit 16 kvinnor och gjort sig skyldig till ett våldtäktsförsök på ytterligare en kvinna. Han är dessutom skyldig till grov och långvarig misshandel av en före detta partner, som domstolen finner ska ha våldtagits över 400 gånger, uppger norska Dagbladet.

Nu döms han till Norges hårdaste straff likt det Anders Behring Breivik dömdes till – 21 års fängelse, med frigivning möjligt tidigast om 10 år. Detta fängelsestraff tilldelas brottslingar som betraktas som särskilt farliga för samhället och där risken för återfall är hög. Sådana straff kan även förlängas.

Straffet gäller även två våldtäkter som han dömdes för 2013.

Tror att det är en konspiration

Koppeng anser sig vara oskyldig och tror att kvinnorna har gått tillsammans i en hämndaktion, eftersom ingen av dem fick sin kärlek besvarad av honom.

Vid flera tillfällen har rättspsykiatriska experter kommit fram till att Kopseng har en stor antisocial personlighetsstörning och att han har tydliga psykopatiska drag, skriver Dagbladet.

Tyckte du det här var intressant? Då kanske du vill läsa om Hagamannen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.