Här betalar han sin fortkörningsböter – med två hinkar fulla med mynt

En man från Texas tyckte inte att det var rätt att han fick fortkörningsböter. Då valde han att protestera på sitt eget sätt.


Ibland råkar nog de flesta få tillbaka växel som de inte vill ha. Då kan kontantbetalning vara ett bra sätt att bli av med det, och mynt är ju också pengar, eller hur?

Brett Sanders från Texas åkte för en tid sedan på 212 dollar i fortkörningsböter i staden Frisco, vilket motsvarar nästan 1800 kronor. Anledningen var att han hade kört strax över 14 km i timmen för fort.

– Jag skadade ingen. Jag försatte inte någons liv i fara, säger han till NBC5.

Brett Sanders tyckte alltså att han inte hade gjort något fel, och drev även saken hela vägen till domstol – där han tillslut förlorade.

– När min böter kom bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde betala med mynt, och att vi kunde göra en stor grej av det, säger han.

Sagt och gjort. Brett Sanders fixade fram mynt till ett värde av 1800 kronor och lade dem i två stora hinkar.

Bildkälla: Youtube

Bildkälla: Youtube

Sedan åkte han till den kommunala domstolen – och dumpade alla 22 000 mynt rakt på kassaluckan.

Bildkälla: Youtube

– Det kändes bra. Det kändes riktigt bra, säger Brett Sanders.

Domstolens personal tvingades samla ihop mynten och transportera dem till ett ställe på andra sidan stan som kunde växla in dem. Det tog omkring tre timmar att räkna mynten, berättar personalen som samtidigt säger att det inte är olagligt att betala med mynt, även om det inte är något som de rekommenderar.

Faktum är att Brett Sanders råkade betala några mynt för mycket, vilket gör att domstolen nu är skyldig honom sju dollar och 87 cent.

– Jag tänker faktiskt bara låta de behålla det, säger han till NBC5.

Allt filmades också och lades upp på Brett Sanders Youtube-kanal. I skrivande stund har klippet nästan två miljoner visningar.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du betala med mynt?
Tack för din röst!