Bussföraren Barry Smith, 36, från Devon i Storbritannien gjorde en livsavgörande insats på jobbet.
1 av 2
Bussföraren Barry Smith, 36, från Devon i Storbritannien gjorde en livsavgörande insats på jobbet. - Foto: TT bild / facebook
Tack och lov hade busschauffören fått lära sig livräddning.
2 av 2
Tack och lov hade busschauffören fått lära sig livräddning. - Foto: tt bild

Chaufförens hjälteinsats – avbröt bussturen för att rädda liv

En busschaufför är en man med ett glatt humör, den har vi ju hört förut. Men att en busschaufför räddar liv tillhör inte vanligheterna.


Bussföraren Barry Smith, 36, från Devon i Storbritannien hade bara hunnit vara på sitt nya jobb på Country Bus i knappt en månad.

Plötsligt ställdes han inför en situation på liv eller död och han tvekade inte en sekund att ingripa.

Det var på den vanliga körsträckan som Barry körde förbi en man som hade fallit mot marken och slagit i huvudet efter en hjärtattack. Bussen fick stoppas direkt och Barry Smith påbörjade hjärt- och lungräddning på den livlösa mannen.

Som tur är så har Barry utbildats i livräddning. Tack vare hans hastiga ingripande gick mannens liv att rädda efter några minuters aktiv räddningsinsats.

- Det var inga passagerare på min buss just då, men folk började dyka upp vartefter säger Barry Smith till Mirror UK.

Efter det heroiska ingripandet fortsatte mannen med sitt arbete på sin ordinarie busslinje och jobbade på som vanligt. Han var lite försenad, men alla passagerare hade självklart överseende med det.

De första minuterna under ett hjärtstillestånd är helt avgörande. Därför är det viktigt att inleda ett räddningsarbete så snart som möjligt. Att veta hur du ska gå till väga i en krissituation kan verkligen göra all skillnad för en människas framtida liv.

En busschaufför som betedde sig allt annat än heroiskt är den här buschauffören i svenska Ronneby, som vägrade köra buss med prideflaggor på. Och på den här bussen utbröt våldsamt slagsmål efter en rasistattack.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du hjärt-lungräddning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.