Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pojkvännen gav Myriam en godnattkyss – timmar senare dog hon

- 10/06/2016, 12:35 -

Hon greppade efter sin inhalator men det hjälpte knappt. Hon kippade då fram: "Ring ambulansen".

Det var ingen som ens kunde ana vad som skulle hända när pojkvännen pussade Myriam Ducre-Lemay god natt. Myriam och hennes pojkvän gick hem till honom efter en fest och senare åt han en nattmacka. Det låter inte som om det vore någonting konstigt alls med det.

Fast smörgåsen – som var en macka med jordnötssmör – kostade Myriam livet. Efter kyssen kände hon att någonting var fel. Hon hade svårt att andas. När hon frågade pojkvännen om han ätit jordnötter så svarade han: "ja". Eftersom Myriam är nötallergiker så greppade hon efter sin inhalator men det hjälpte knappt. Hon kippade fram:"Ring ambulansen".


Åtta minuter senare fanns ambulansen framför huset och ambulanspersonalen kämpade med att rädda hennes liv.

Hennes hjärta slutade att i ambulansen men när läkarna fick igång det igen var det redan för sent. Skadan var skedd. Hon somnade in kort därefter och blev 20 år gammal.
Nu vill hennes mamma varna andra. Tragedin skedde 2012 men det dröjde två år innan den rättsmedicinska rapporten med dödsorsaken offentliggjordes. Nu år 2016 kliver hennes mamma Michelle Ducre fram i kanadensiska Journal de Quebec och varnar andra för att drabbas av samma öde. Myriam hade inte berättat för sin pojkvän att hon var nötallergiker.

– Det var första gången jag sett min dotter så kär. Om hon bara hade sagt att hon var allergisk mot jordnötter.

Mamman tycker att alla jordnötsallergiker borde ha ett särskilt armband på sig för att uppmärksamma andra om ens allergier. Michelle fick det hemska samtalet tidigt på morgonen och menar att dottern aldrig hade något problem då hon alltid hade sin EpiPen med sig, skriver danska BT. Förutom just den här dagen som orsakade dödsfallet.