Snart kan Iron Man-dräkten bli verklighet.
1 av 2
Snart kan Iron Man-dräkten bli verklighet. - Foto: Faksimil YouTube/TT
Så snart kanske vi alla kan vara vår egen Iron Man.
2 av 2
Så snart kanske vi alla kan vara vår egen Iron Man. - Foto: Ap

Vill du också ha en Iron Man-dräkt? Snart kan det bli verklighet

Redan 2018 kan de första prototyperna komma att testas av Navy SEALS.


Den amerikanska militären jobbar stenhårt för att ta fram en superstridsdräkt till sina soldater. Och hittills verkar det gå rätt bra, skriver Side3.

Dräkterna använder en teknologi som kallas för TALOS vilket betyder "Tactical Light Operator Suit" och den är menad att ge soldaterna bättre uthållighet, styrka och skydd.

Bland annat kommer personen kunna röra sig mycket snabbare och bära mycket tyngre.

Ett problem har varit att skapa en kraftkälla effektiv nog för att ha dräkten igång under längre tid. Ett av förslagen som lagts fram är att montera en bensinmotor i dräkten.

Motorn som är tänkt att has i dräkten kommer vara helt tyst och generera tillräckligt med kraft för att personen ska kunna använda dräkten i över 12 timmar.

En bensinmotor i en superdräkt kanske inte låter så hi-tech. Men något som låter väldigt hi-tech är den nya skottsäkra västen som också tagits fram.

Tekniken kallas för Liquid armour och består av en vätska som ligger i dräkten. Men när den träffas av något som rör sig så stelnar den på bara några millisekunder.

Liquid armour sägs vara både bättre och effektivare än kevlar som dagens skottsäkra västar är gjorda av, skriver Side3.

Ett annat genomslag som gjordes i jakten på att föra samman människa och teknik är den här lilla pojken som fått en egen Iron Man-hand så att han återigen kan kasta en boll.

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!