Kanadas regering är för första gången helt jämställd.
1 av 3
Kanadas regering är för första gången helt jämställd. - Foto: AP / montage
Justin Trudeau är väldigt populär som Kanadas premiärminister.
2 av 3
Justin Trudeau är väldigt populär som Kanadas premiärminister. - Foto: Ap
Det nya förslaget kan innebära att Kanadas nationalsång blir könsneutral
3 av 3
Det nya förslaget kan innebära att Kanadas nationalsång blir könsneutral - Foto: Ap

Nu blir Kanadas nationalsång könsneutral

I Kanada är könsfördelningen helt jämn mellan ministrarna i regeringen. Nästa steg ser ut att bli att göra nationalsången könsneutral.


Kanadas premiärminister Justin Trudeau har blivit något av en liberal gunstling världen över, känd för sitt engagemang i bland annat flyktingfrågor och jämställdhet.

Efter valet i oktober förra året utsåg Trudeau lika många män som kvinnor till ministrar, vilket innebär att den kanadensiska regeringen för första gången har en jämn könsfördelning.

Nästa steg mot ett mer mer jämlikt kanadensiskt samhälle, är att modernisera landets nationalsång så att den blir könsneutral, skriver Sydsvenskan.

Det förslaget kommer att skickas vidare för beslut i senaten, som vanligtvis godkänner förslag som har fått bra respons i underhuset.

Skulle förslaget godkännas så kommer textraden "in all thy sons command" ändras till "in all of us command" vilket skulle vara en betydligt mer inkluderande sångtext.

Bildkälla

Här kan du se klippet där president Obama fullständigt ägde Justin Trudeau med ett riktigt hockeyhån. Missa inte heller artikeln om den könsneutrala gynekologstolen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.