Torsdag 2 Dec
Stockholm

Han överlevde attacken i Orlando – här träffar han polisen som räddade hans liv

Det blev känslosamt när en överlevare från attentatet i Orlando återsåg polisen som räddade hans liv.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid det hemska attentatet mot klubben Pulse i Orlando, Florida, blev 26-årige Angel Colon skjuten tre gånger i benet och skadades svårt när paniken gjorde att alla försökte lämna klubben så snabbt som möjligt.

Angel blev när han låg på marken även skjuten i handen och i höften när gärningsmannen Omar Mateen ville "försäkra sig om att alla var döda".

Han överlevde attacken och fick hjälp ut genom att bli dragen av en polis längs golvet som var fullt med krossat glas, skriver Daily Mail.

I veckan hälsade just den här polisen, Omar Delgado, på Angel som ligger på sjukhus. Och mötet blev minst sagt känslosamt.

Polisen sa till 26-åringen att han var "så lycklig att se att han lever". Varpå polisen senare bad honom om en kram med orden:

"Jag var en av personerna som hjälpte dig till säkerhet och nu behöver jag en stor bamsekram från dig, mannen".

Ögonblicket, som fångades på film, var första gången Angel och polisen sågs igen efter den ödesdigra natten till söndagen.

På en presskonferens berättar Angel med egna ord om hur han var helt säker på att han skulle dö.

– Allt jag kunde göra var att ligga helt still medan alla sprang ut över mig – och allt jag hörde var skotten och skriket.

Till sjukhuspersonalen och till poliserna visade Angel stor tacksamhet genom att säga: "jag älskar er alla, för alltid".

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela