Kondomer av ett särskilt märke är inte tillåtna i Ryssland längre.
1 av 3
Kondomer av ett särskilt märke är inte tillåtna i Ryssland längre. - Foto: TT
Det är Durex-kondomer som lider av nya reglerna.
2 av 3
Det är Durex-kondomer som lider av nya reglerna. - Foto: Wikimedia
Anledningen ska handla om att de brutit mot "regler" och att bara inhemska kondomer ska finnas. Dessutom menar landet att väst för ett propagandakrig mot Ryssland när det påstås att hiv finns i landet.
3 av 3
Anledningen ska handla om att de brutit mot "regler" och att bara inhemska kondomer ska finnas. Dessutom menar landet att väst för ett propagandakrig mot Ryssland när det påstås att hiv finns i landet. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Kondomer förbjuds i Ryssland – anledningen är minst sagt märklig

Landet menar att det finns ett propagandakrig som på ett sätt involverar kondomer.


Rysslands hälsodepartement har nyligen förbjudit kondommärket Durex. Anledningen? De menar att det brittiska företaget inte följer rätt "registreringsförfaranden".

Fast många menar att ryska myndigheterna bara hittar på ursäkter. Genom åren har kondomanvändande målats upp som någonting negativt av departementet, skriver Independent.

2015 förbjöds alla utländskt tillverkade kondomer att importeras till landet. Även om Durex redan finns i Ryssland så kastas de nu alltså ut.

Det går rykten och analyser om att Ryssland ska vara rädda för hiv. Inte för att det sprids – men att folk ens ska tro att det finns i landet.

I ryska duman, som är landets lagstiftande församling, uttalade sig en hälsoorganisation att det är "västs propaganda om Ryssland".

Internet har inte tagit det här lättsamt och givetvis kommer memesen och ordvitsarna hagla på Twitter.

/
/
HIV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!