Vladimir Putin

Den 7 oktober 1952 i, dåvarande Sovjetunionen, föddes Vladimir Putin. Vladimir Putin blev tillförordnad president efter att dåvarande president Boris Jeltsin avgick på 31 december 1999.


Nyheter om Vladimir Putin


Under sin tid på posten har han bland annat annekterat Krim. Han beskrivs också som en geografisk strateg. 

Under presidentvalet i USA 2016 har det sagts att Ryssland påverkade utgången så att Donald Trump skulle stå som president.


Vladimir Putin har två döttrar, Marija och Jekaterina. 


Läs våra senaste nyheter om Vladimir Putin här!

1 timme sedan
Rysslands president Vladimir Putin ställer upp i nästa års presidentval som hålls i mars, rapporterar ryska statliga medier. Det innebär att han tillåts hålla kvar sitt orubbliga grepp om makten i minst sex år till.
idag 02:04
En rysk domstol förlänger häktningen för tre advokater som har företrätt den fängslade oppositionsledaren Aleksej Navalnyj till den 13 mars.
igår 23:12
I ett försök att tina upp stämningen och bryta dödläget efter hotet att blockera ytterligare EU-stöd till Ukraina tog Frankrikes president Emmanuel Macron emot den ungerske premiärministern Viktor Orbán i Élyséepalatset på torsdagen.
igår 20:36
Rysslands president Vladimir Putin hyllar relationen till Iran under ett möte med den iranske presidenten Ebrahim Raisi i Moskva.
2 dagar sedan 20:48
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj varnade för att Ryssland räknar med att västs enighet ska "kollapsa" nästa år under ett tal vid ett digitalt möte inför G7-ländernas ledare.
2 dagar sedan 14:02
Taylor Swift är årets person – enligt tidskriften Time som nu gjort sitt prestigefyllda val.
2 dagar sedan 12:32
Rysslands president Vladimir Putin har landat i Förenade arabemiraten.
4 Dec, 11:10
En tidigare liberal och prisad anti-Sovjetaktivist har förvandlats till en rejäl huvudvärk för både EU och Ukraina. Viktor Orbán är nejsägaren som kan få EU-året att landa i kaos.
3 Dec, 07:34
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.
1 Dec, 20:18
Rysslands president Vladimir Putin utfärdar dekret om ökad mobilisering till armén. En anledning är hot genom "Natos utvidgning". Även Ukraina förbereder för förstärkning för att stoppa det ryska invasionskriget.
30 Nov, 15:26
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.
30 Nov, 11:44
Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.
28 Nov, 02:54
Det oväder som har härjat i södra Ryssland, Ukraina och Moldavien, har krävt flera dödsoffer. Minst 13 personer har omkommit under måndagen och nära två miljoner saknar ström, enligt myndigheterna.
26 Nov, 07:20
Sedan Rysslands invasion av Ukraina har ukrainska barn kidnappats och förts till omskolningsläger – för att bli russifierade. Föräldrar väljer mellan att överlåta barnen till läger eller bli av med vårdnaden, säger Kateryna Rasjevska, juridisk expert på en ukrainsk människorättsorganisation.
23 Nov, 05:50
Nordkorea fick hjälp av Ryssland när man skulle skjuta upp sin spionsatellit. Det uppger den sydkoreanska underrättelsetjänsten, som beskriver uppskjutningen som lyckad. Beskedet kommer samtidigt som spänningen vid gränsen på Koreahalvön ökar.
18 Nov, 20:58
Ukraina är ljusår bort från ett EU-medlemskap, slog Ungerns premiärminister Viktor Orbán fast under ett möte med hans nationalistiska parti Fidesz. Uttalandet innebär en rejäl käpp i hjulet för Kievs EU-ambitioner.
9 Nov, 19:20
Internationella olympiska kommittén (IOK) har blivit utsatt för en desinformationskampanj. I ett uttalande skriver IOK att den senaste tiden har kantats av "mängder av falska nyheter".
8 Nov, 17:26
Rysslands president Vladimir Putin hyllar de stärkta militära banden till Kina, i samband med att han tagit emot en kinesisk toppgeneral i Moskva.
5 Nov, 18:22
Fram till år 2050 kontrollerar Ryssland rymdbasen Bajkonur i Kazakstan. Men framtiden är oviss för staden, som i 60 år har förlitat sig på Rysslands rymdprogram. Borgmästaren ser dystert på framtiden för staden om ryssarna lägger ner verksamheten helt.
2 Nov, 11:42
Kriget i Ukraina är på väg mot en låsning, varnar Ukrainas överbefälhavare Valerij Zaluzjnyj. Han trodde på en mer framgångsrik motoffensiv, men säger sig förstå varför den har uteblivit.
1 2 3 4 ... 42