Vladimir Putin

Den 7 oktober 1952 i, dåvarande Sovjetunionen, föddes Vladimir Putin. Vladimir Putin blev tillförordnad president efter att dåvarande president Boris Jeltsin avgick på 31 december 1999.


Nyheter om Vladimir Putin


Under sin tid på posten har han bland annat annekterat Krim. Han beskrivs också som en geografisk strateg. 

Under presidentvalet i USA 2016 har det sagts att Ryssland påverkade utgången så att Donald Trump skulle stå som president.


Vladimir Putin har två döttrar, Marija och Jekaterina. 


Läs våra senaste nyheter om Vladimir Putin här!

igår 20:18
Rysslands president Vladimir Putin utfärdar dekret om ökad mobilisering till armén. En anledning är hot genom "Natos utvidgning". Även Ukraina förbereder för förstärkning för att stoppa det ryska invasionskriget.
2 dagar sedan 15:26
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.
2 dagar sedan 11:44
Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.
28 Nov, 02:54
Det oväder som har härjat i södra Ryssland, Ukraina och Moldavien, har krävt flera dödsoffer. Minst 13 personer har omkommit under måndagen och nära två miljoner saknar ström, enligt myndigheterna.
26 Nov, 07:20
Sedan Rysslands invasion av Ukraina har ukrainska barn kidnappats och förts till omskolningsläger – för att bli russifierade. Föräldrar väljer mellan att överlåta barnen till läger eller bli av med vårdnaden, säger Kateryna Rasjevska, juridisk expert på en ukrainsk människorättsorganisation.
23 Nov, 05:50
Nordkorea fick hjälp av Ryssland när man skulle skjuta upp sin spionsatellit. Det uppger den sydkoreanska underrättelsetjänsten, som beskriver uppskjutningen som lyckad. Beskedet kommer samtidigt som spänningen vid gränsen på Koreahalvön ökar.
18 Nov, 20:58
Ukraina är ljusår bort från ett EU-medlemskap, slog Ungerns premiärminister Viktor Orbán fast under ett möte med hans nationalistiska parti Fidesz. Uttalandet innebär en rejäl käpp i hjulet för Kievs EU-ambitioner.
9 Nov, 19:20
Internationella olympiska kommittén (IOK) har blivit utsatt för en desinformationskampanj. I ett uttalande skriver IOK att den senaste tiden har kantats av "mängder av falska nyheter".
8 Nov, 17:26
Rysslands president Vladimir Putin hyllar de stärkta militära banden till Kina, i samband med att han tagit emot en kinesisk toppgeneral i Moskva.
5 Nov, 18:22
Fram till år 2050 kontrollerar Ryssland rymdbasen Bajkonur i Kazakstan. Men framtiden är oviss för staden, som i 60 år har förlitat sig på Rysslands rymdprogram. Borgmästaren ser dystert på framtiden för staden om ryssarna lägger ner verksamheten helt.
2 Nov, 11:42
Kriget i Ukraina är på väg mot en låsning, varnar Ukrainas överbefälhavare Valerij Zaluzjnyj. Han trodde på en mer framgångsrik motoffensiv, men säger sig förstå varför den har uteblivit.
2 Nov, 11:04
Rysslands president Vladimir Putin har undertecknat en lag som innebär att landet drar sig ur det fullständiga provstoppsavtalet för kärnvapen.
30 Okt, 06:02
En mamma och hennes dotter smugglar in en dödlig bomb i en kattbur. En joggande befälhavare skjuts ihjäl i en rysk park. Drönare når fram hela vägen till Kreml. Ukrainas underrättelsetjänster har drillats av CIA när de trappar upp en mer ljusskygg krigföring, enligt nya redogörelser.
28 Okt, 06:52
En gång i tiden var Michail Chodorkovskij Rysslands rikaste man. Nu verkar han för en framtid efter Putin. Nyligen tog han fram en plattform för nästa års "presidentval" ihop med andra oppositionella. Putins regim är en personlig regim. Sannolikheten att den skulle fortsätta efter att han försvinner är låg, säger han till TT.
26 Okt, 16:04
Ungerns premiärminister Viktor Orbán slår tillbaka mot kritiken mot hans möte med Rysslands president Vladimir Putin. Ni har en krigsstrategi, vi har en fredsstrategi, säger Orbán i Bryssel.
25 Okt, 21:04
Kryssningsrobotar skjuts upp under kommando av Rysslands president Vladimir Putin, och försvarsminister Sergej Sjojgu meddelar att militär ska tränas på offensiv kärnvapenattack.
24 Okt, 16:40
Erdogans besked är en framgång. Men Ungern verkar inte ha vetat om att presidenten skulle skicka in Sveriges Natopapper. Nu finns det inga garantier för att Ungern kommer att ratificera Sverige före Turkiet, enligt en Ungernexpert.
22 Okt, 15:08
Efter lördagens UFC-gala i Abu Dhabi poserade Zlatan Ibrahimovic på bild tillsammans med den hårdföre tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrovs barn.
22 Okt, 04:46
Invånare från Nepal slåss på båda sidorna i kriget i Ukraina, rapporterar The New York Times.
20 Okt, 12:30
Internationella olympiska kommittén svarar Rysslands president Vladimir Putin efter dennes attack på organisationen. "Vi tillbakavisar bestämt anklagelserna om att dessa åtgärder är etnisk diskriminering", skriver IOK.
1 2 3 4 ... 41