Lina Medina är världens yngsta dokumenterade förstagångsföderska. OBS Pressbilden är tagen vid annat tillfälle och föreställer inte Medina.
Lina Medina är världens yngsta dokumenterade förstagångsföderska. OBS Pressbilden är tagen vid annat tillfälle och föreställer inte Medina. - Foto: TT BILD

Lina, 5, hade misstänkt tumör – visade sig vara höggravid

Hon är den yngsta förstföderskan i medicinhistorien. Lina Medinas tragiska livsöde berör folk över hela världen.


Nyheter24 skrev nyligen om en ettårig pojke som har en ovanlig sjukdom som har gjort att han redan har en kropp som en fullt utvecklad vuxen man.

Diagnosen han lider av heter pubertas praecox och innebär att kroppen kommer i puberteten alldeles för tidigt. Om ett barn med livmoder drabbas av syndromet kan det få hemska konsekvenser under fel omständigheter.

Någon som drabbades av just det är Lina Medina, nu 82 år. Hon föddes i Paurange i Peru 1933 och är den yngsta bekräftade förstagångsmamman i medicinhistorien.

När hon var bara åtta månader fick hon sin första mens och vid fyra års ålder hade hon fått bröst och pubishår. Vid fem års ålder togs Lina till läkare av sina föräldrar som misstänkte att hon hade en tumör i magen på grund av den kraftiga svullnaden.


Det visade sig att Lina var höggravid.

Bara fem år gammal födde hon med kejsarsnitt en liten pojke som vägde 2,7 kilo och fick namnet Geraldo. Ända upp i tioårsåldern trodde Geraldo att Lina var hans storasyster.

Först 33 år senare blev Geraldo storebror, när Lina födde sitt andra barn 1972. Bara sju år senare avled Geraldo av en benmärgssjukdom, vid 40 års ålder.


Fallet med den exceptionellt tidiga åldern som förstföderska har bidragit till stor uppmärksamhet och spekulationer under årens lopp, men Lina Medina har inte ställt upp på några intervjuer.


Det är ju av förklarliga skäl en väldigt känslig fråga och det fanns misstankar om att hennes egen pappa hade förgripit sig på henne och gjort henne gravid. Han satt även anhållen för misstanke om våldtäkt under en tid, men blev frigiven på grund av brist på bevis eftersom att dagens metoder för DNA-analys saknades vid tidpunkten.

Det finns också en teori om att det kan ha varit familjens trädgårdsmästare som var biologisk pappa till barnet och skyldig till övergreppet, eftersom att han försvann spårlöst när det bekräftades att det lilla barnet själv väntade barn.

Här kan du läsa mer om den ettåriga pojken som har drabbats av samma syndrom som Lina Medina. Nyheter24 har även skrivit om pedofilen som begick ett övergrepp som nästan är för hemskt för att vara sant.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina skickar pandor till San Francisco

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.