Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Danielle fick sparken – för att hon nästan dog av en allergisk reaktion

- 28/06/2016, 09:13
Danielle hade glömt sin allergispruta hemma när chocken kom.
1 av 3

Danielle hade glömt sin allergispruta hemma när chocken kom.

Facebook / Wikimedia/Jfoldmei

Efter det fick hon beskedet av chefen.
2 av 3

Efter det fick hon beskedet av chefen.

Facebook

Företaget har bett om ursäkt till Danielle.
3 av 3

Företaget har bett om ursäkt till Danielle.

Facebook

Beskedet kom via sms från chefen – som inte ville hjälpa till när allergiska reaktionen var som värst.

18-årige Danielle Duperreault fick sparken från sitt jobb på klädbutiken Urban Planet i Saskatoon, Kanada. Det sjukaste är att anledningen var hennes kraftiga allergiska reaktion som hon fick på jobbet.

En allergisk reaktion som var så kraftig att hon nästan dog.

Anledningen till reaktionen var för att Danielle på något sätt råkat komma i kontakt med paprika. Någonting som hon visste att hon var allergisk mot. Hon kunde till följd nästan inte andas och fick hjälp till akuten av sina kollegor.

Butikschefen ville inte alls hjälpa till och bad henne "att leta efter sin adrenalinspruta" och när hon återhämtat sig fick Danielle dessutom beskedet via ett sms att hon inte behövde komma tillbaks till jobbet.


Danielle vände sig till Facebook för att dela med sig av sin erfarenhet. Efter det bad talespersoner från Urban Planets moderbolag Y.M. Inc henne om ursäkt och meddelade att de kommer ge henne lön tills hon fått ett nytt jobb, rapporterar kanadensiska CBC.

Det är inte pengarna som verkar vara Danielles främsta intresse, utan givetvis säkerheten för allergiker. Såväl anställda som kunder.

"Jag tycker att det alltid borde finnas en EpiPen tillgänglig för allergiker. Vem vet om en kund plötsligt får en allergisk reaktion" skriver hon bland annat i sitt inlägg som fått över 18 000 delningar.

Läs hela inlägget här: