Här hyllar IS dödskjutningarna i Orlando - med ett barn i famnen

Video hyllar Omar Mateen som mördade 49 personer på en gayklubb i Orlando.


IS har spritt många obehagliga och omänskliga klipp efter terrordådet i Paris 2015. Nu kommer ännu ett chockerade klipp där en, vad man tror, franskfödd IS-terrorist har ett barn i famnen.

Klippet kommer IS egen "pr-byrå" och i klippet ska IS-soldaten hylla Omar Mateen som dödade 49 personer på en gayklubb i Orlando. Originalklippet är nästan 10 minuter långt och visar förutom terroristen med barnet också bilder från övervakningskameror innerrån klubben i Orlando, skriver The Sun.

I videon hyllar man också Larossi Abdalla som med kniv mördade en polisman och hans fru i Frankrike.

Det är inte första gången IS använder barn i sin propaganda, organisationen tar bland annat hand om föräldralösa barn i Syrien bara för att hjärntvätta dem och förvandla dem till soldater. IS har också tagit fram en app som riktar sig direkt till barn.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

1 timme sedan
Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.