Stine tog hål i örat – då försvann hennes dagliga huvudvärk

Stine Maiken Månsson hade huvudvärk varje dag efter jobbet. Men en dag bestämde hon sig för att skaffa en ny öronpiercing och då försvann den plötsligt.


Stine Maiken Månsson arbetar på dagis och varje dag efter lunch brukade en störande huvudvärk smyga sig på henne. Den brukade sätta sig över pannan och göra barnens skrikande till en pina.

Några dagar var värre än andra men de absolut flesta dagar slutade med att Stine hade en dunkande huvudvärk. Men så en dag bestämde hon sig för att göra en ny piercing i örat, och efter det försvann plötsligt huvudvärken.

– Vissa dagar kan jag vara lite trött och ha lite spänningshuvudvärk, men inte alls som förut, säger hon till danska BT.

Piercingen hon skaffade är en så kallad "daith". De flesta, men inte alla, har den så att den sitter tätt invid örongången. Piercingen har funnits under lång tid och har använts som utsmyckning genom historien, men det är inte förrän på senare år som flera personer börjat hävda att den kan lösa spänningar i kroppen.

Människor med svår migrän har delat med sig på internetforum och sociala medier om hur piercingen fått deras migränanfall att försvinna helt. Andra så som Stine får bara mycket mer sällan huvudvärk.

Det var en vän till Stine som tidigare lidit av migrän som rekommenderade henne att skaffa smycket då hon ansåg att det hjälp henne.

– Jag var skeptisk först, tyckte det lät för bra för att vara sant, men om det var så att det hjälpte så skulle det vara värt. Jag kunde ju alltid ta ut den efteråt om det visade sig att det var helt galet, berättar Stine som tidigare inte haft en tanke på att skaffa ytterligare en piercing i örat.

Hon kontaktade en piercingstudio i Danmark som hade en maskin som kunde måla ut akupunkturpunkter korrekt. Piercingen påstås nämligen ha samma effekt som akupunktur, men även detta är inte vetenskapligt bevisat.

Men det spelar ingen roll för Stine som själv fått uppleva en stor förbättring efter att hon piercat sig. På måndagen bestämde hon sig därför för att skriva ett inlägg på Facebook om sin upplevelse. Inlägget har i dagsläget delats mer än 1300 gånger.

– Det förvånar mig att mitt inlägg blivit delat mer än 1000 gånger. Jag tror det beror på att många lider av huvudvärk men inte vill prova nya lösningar. Men egentligen är det ganska harmlöst med en piercing om det hjälper så man slipper gå på dyra behandlingar och knapra piller, säger hon till BT.

Här under kan du läsa Stines inlägg i sin helhet.


Nyheter24 har tidigare skrivit om 7 helt onödiga kroppsdelar som vi egentligen inte behöver och att japaner lever längst i världen, vilket kan bero på något så enkelt som deras vatten.

/
Relaterat
Brukar du ha huvudvärk efter jobbet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Parets panik när de ser sitt nya hus – chockas över detaljen: “Jag hade inte köpt det”

Räddningstjänst fick inte larm om krogskjutning

Räddningstjänsten fick inte något larm efter krogskjutningen i Sandviken, rapporterar Arbetarbladet. Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att stationen aldrig kopplades in.

Polisen rapporterar om rån, Uppsala

"Man rånad, Slavsta.", skriver polisen på sin hemsida.

Motigt för KD i opinionen

1 timme sedan
Kristdemokraterna är ensamt parti under riksdagsspärren med 3 procent av väljarstödet, visar DN/Ipsos senaste mätning. Det är partiets sämsta notering hos Ipsos på över fem år.

Karlstad: Polisen rapporterar om misshandel

1 timme sedan
"Polisen beordrades till ett bråk på en gymnasieskola under dagen i Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

Fem män anhålla misstänkta för kidnappning av man i 20-årsåldern

1 timme sedan
Fem män mellan 20 och 30 år har anhållits misstänkta för människorov i Trollhättan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.