Ny video: Så kraftfulla var bomberna på flygplatsen i Istanbul

Panik utbryter när terroristen börjar skjuta på Atatürkflygplatsen i Istanbul. Men sen blir det ännu värre.


Vid 21-tiden i tisdags detonerade tre självmordsbombare sina bomber på Atatürkflygplatsen i Istanbul. Dådet orsakade att minst 41 personer dog och 239 skadades. En ny video från flygplatsens övervakningskamera visar den enorma kraft som en av bomberna hade.

Övervakningskameran var placerad bakom disken på en biluthyrningsfima inne på flygplatsen. Firman ligger innanför de första säkerhetskontrollerna.

Självmordsbombarna ska, beväpnade med skjutvapen, ha anlänt till flygplatsen i en taxi. Där delade de tre männen på sig. En av dem tog sig till terminalen och utlöste sin bomb, medan en annan gick upp en våning och utlöste sin sprängladdning i avgångshallen. den tredje mannen väntade utanför flygplatsen. När människor började springa ut i panik detonerade han sin bomb.

Nyheter24 har tidigare skrivit om andra klipp från terrorattacken, ett klipp visar hur en polis skjuter den ena gärningsmannen sekunder innan bomben sprängs. Ett annat klipp visar hur den första bomben sprängs i avgångshallen.

Missa inga nyheter, ladda ner Nyheter24s app.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!