Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Steven tog fel resväska – hamnade i thailändskt skräckfängelse

- 02/07/2016, 17:25

Väskans ägare säger att den innehöll diamanter värda över 220 000 kronor.

Att råka ta fel väska på flygplatsen är en mardröm för de flesta. Den nya väskan kan ju innehålla precis vad som helst och alla har vi läst om historier där människor hamnat i fängelse efter de gått genom tullen med fel väskor.

Den här historien handlar om just det, fast med en märklig tvist. Steven Moody flög till Thailand i april för att hälsa på sin fru. Med sig hade han sin stora gula resväska, en färg han valt just för att han inte skulle ta fel väska på flygplatsen.

Men det som inte skulle hända, det hände ändå. Steven fick med sig fel väska och på övervakningsbilder kan man se honom lugnt gå ut från flygplatsen med fel gula väska.

Steven upptäckte misstaget när han kom hem till sin fru och fick panik. Han slängde väskan och det är här historien får en märklig tvist. Ägaren till väskan hävdar att den innehöll diamanter värda över 220 000 kronor. Polisen grep Moody och just nu sitter han i ökända Samut Parkan-fängelset i Bangkok.

Steven bor i England och myndigheterna försöker nu göra allt för att lösa den här lite märkliga situationen.

Som turist i Thailand lever du farligt, Nyheter24 har tidigare skrivit om 65-åringen som misshandlades så svårt att han blev medvetslös utan att någon försökte hjälpa till.

Få dagens viktigaste historier rakt i din mobil, ladda ner Nyheter24s app.