Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Taxichaffören vägrar släppa in ledarhunden: ”Det beror på min religion"

- 05/07/2016, 15:44

Den blinda studenten ringde efter en taxi men när föraren såg att han hade en assistenthund fick han inte åka med.

Charles Block, 22, var ute på en resa tillsammans med sin ledarhund Carlo. Charles är blind och helt beroende av sin hund för att ta sig fram, hunden följer med honom vart han än går.

När Charles och hans flickvän Jessica, som också är blind, ringde efter en taxi hade de ingen tanke på att det skulle bli problem. De ringde ett lokalt taxibolag i Leicester, England, och väntade in taxin.

När föraren fick se att Charles hade en hund blev det stopp. Föraren sa att hunden inte fick åka med i hans bil, detta på grund av förarens religion. Charles påpekade att en taxiförare måste ta med en ledarhund i bilen, så ser lagen i England ut, men det hjälpte inte. I slutet av klippet ser man hur Charles blir stående och taxibilen kör iväg.

Det är inte första gången Charles råkar ut för det här men den här gången har klippet delats av tusentals och även taxibolaget har uttalat sig. Bolaget säger att de skäms, att taxichauffören både är anmäld för att brutit mot lagen och att han inte längre jobbar hos bolaget.

Vill du ha mer nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!