Taxichaffören vägrar släppa in ledarhunden: ”Det beror på min religion"

Den blinda studenten ringde efter en taxi men när föraren såg att han hade en assistenthund fick han inte åka med.


Charles Block, 22, var ute på en resa tillsammans med sin ledarhund Carlo. Charles är blind och helt beroende av sin hund för att ta sig fram, hunden följer med honom vart han än går.

När Charles och hans flickvän Jessica, som också är blind, ringde efter en taxi hade de ingen tanke på att det skulle bli problem. De ringde ett lokalt taxibolag i Leicester, England, och väntade in taxin.

När föraren fick se att Charles hade en hund blev det stopp. Föraren sa att hunden inte fick åka med i hans bil, detta på grund av förarens religion. Charles påpekade att en taxiförare måste ta med en ledarhund i bilen, så ser lagen i England ut, men det hjälpte inte. I slutet av klippet ser man hur Charles blir stående och taxibilen kör iväg.

Det är inte första gången Charles råkar ut för det här men den här gången har klippet delats av tusentals och även taxibolaget har uttalat sig. Bolaget säger att de skäms, att taxichauffören både är anmäld för att brutit mot lagen och att han inte längre jobbar hos bolaget.

Vill du ha mer nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.