Onsdag 12 Maj
Stockholm

Tjurfäktare död på arena i Spanien – blev spetsad i bröstet

Victor Barrio stångades av en tjur under en tjurfäktning under dagen. Han avled senare av sina skador. VARNING FÖR STARKA BILDER.
1 av 4
Victor Barrio stångades av en tjur under en tjurfäktning under dagen. Han avled senare av sina skador. VARNING FÖR STARKA BILDER. Foto: TT/Twitter
Tjuren rusade mot matadoren och körde sedan in hornet i sidan så att Barrio blev allvarligt skadad.
2 av 4
Tjuren rusade mot matadoren och körde sedan in hornet i sidan så att Barrio blev allvarligt skadad. Foto: Ap
Andra tjurfäktare lyckades få bort tjuren från Barrio efter olyckan.
3 av 4
Andra tjurfäktare lyckades få bort tjuren från Barrio efter olyckan. Foto: Ap
Han bars sedan ut från arenan och skickades till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.
4 av 4
Han bars sedan ut från arenan och skickades till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda. Foto: Ap

Under dagens tjurfäktning i spanska Teruel blev matadoren Victor Barrio stångad och sedan spetsad av en tjur, framför en chockad publik.

Kommentera (1139)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den utbildade matadoren Vicot Barrio blev under dagens tjurfäktning i Teruel, i östra Spanien stångad av en framrusande tjur, rapporterar Daily Mail.

En chockad publik kunde se Barrio slungas iväg så att han gjorde en volt i luften, innan han landade på marken, varefter tjuren spetsade honom med ett av sina horn. Hornet träffade honom i sidan och punkterade en av hans lungor och skadade stora kroppspulsådern.

Efter det fruktansvärda skådespelet lyckades andra matadorer få bort tjuren från Barrio som kördes i ilfart till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Han blev 29 år gammal.

I Spanien dör flera personer varje år under traditionella tjurrusningar, senast i natt dog en 29-årig man till följd efter att ha fått ett tjurhorn i bröstet och magen.

Dock är det ovanligt att professionella matadorer som Barrio dör under tjurfäktningar. Den senaste gången en matador dog var 1987 då en colombiansk tjurfäktare trycktes upp mot arenans träsarg och fick sina lungor punkterade.

Totalt har 134 personer dödats under tjurrusningar och tjurfäktningar under 1900-talet, 33 av dem var matadorer, skriver Daily Mail.

Kommentera (1139)
Kopiera länk
Dela