Torsdag 13 Maj
Stockholm

Skräckfärden mitt bland svenska turister – får klättra ner för bergbanan

Vakterna ser hur en av passagerarnas ben plötsligt hänger utanför vagnen och tvingas panikstoppa banan.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Söndagen på Thorpe Park blev lite mer dramatiskt än vad de flesta besökarna räknat med. Nöjesfältet ligger i utkanten av London och är ett populärt resmål för bland annat svenska turister.

En av parkens höjdpunkter är berg- och dalbanan Colossus. Under söndagen tvingades parkvakterna panikstoppa banan efter att de i övervakningskameran sett hur en av passagerarnas ben hängde utanför vagnen. Bergbanan blev sedan stående nästan 40 meter upp i luften och passagerarna fick efter ett en stund klättra ner.

Detta är inte den första allvarliga incidenten i nöjesparken, förra året skadades 16 personer i attraktionen The Smiler. Två tonåringar skadas svårt och läkarna tvingades amputera benen efter olyckan. Nöjesparken erkände då brister i säkerheten och kan nu tvingas betala miljoner i skadestånd.

Även i Sverige händer olyckor på nöjesfälten, i början av juni gick säkerhetsbältena av mitt under färden på Insane på Gröna Lund. I Skottland skadades nio barn efter att åkattraktion gått sönder och vagnarna lossnat.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela