Så här såg den första McDonald’s-menyn någonsin ut

- 11/07/2016, 18:00 -
Om du alltid undrat hur McDonald's första meny såg ut behöver du inte undra längre.
1 av 4

Om du alltid undrat hur McDonald's första meny såg ut behöver du inte undra längre.

Imgur

HÄR är den första menyn!
2 av 4

HÄR är den första menyn!

Imgur

Den gamla menyn.
3 av 4

Den gamla menyn.

Imgur

Den första restaurangen.
4 av 4

Den första restaurangen.

Imgur

McDonald's originalmeny skiljer sig en aning mot hur den ser ut i dag.

Nyligen lanserade McDonald’s den klassiska Big Macen i en helt tappnig. En gigant lika stor som Big Tasty – med dubbla våningar – och en med kyckling.

Snabbmatsjätten gör allt för att förnya sig och slå bort konkurrenter. Men en gång fast det inte alls lika många alternativ på McDonald’s.

På 1940-talet, då bröderna Dick och Mac McDonald öppnade den första restaurangen i San Bernadino i Kalifornien, skrevs historia.

På den första menyn kunde ice cream sodas, Root beer, Coca cola och kaffe drickas vid sidan av tre olika typer av hamburgare. Burgaren var gjord på antingen nötkött, skinka eller fläsk.

Att McDonalds idag har pommes frites med smält choklad är föga förvånande när en kollar på den gamla menyn. På 40-talet kunde man nämligen serveras pommes med jordnötssmör och sylt. Man kunde även få skinka med bönor.

Innan McDonald’s började massproducera kunde gästerna se på när deras mat grillades. Men i slutet av 40-talet stängdes restaurangen ner för att öppnas upp som en ny, självserverande restaurang.

Menyn blev mindre – med bara nio rätter – och restaurangen erbjöd nu cheeseburgare, hamburgare, chips, paj och kalla drycker och kaffe.

Ett år senare byttes potatischipsen ut till pommes frites. I mitten av 50-talet investerade Ray Kroc i företaget. Nästa restaurang öppnade i Illinois. Kroc hjälpte bröderna att göra företaget till en franchise, och resten är historia. I dag finns McDonalds i 119 länder.

Vill du ha tillbaka den gamla menyn?