Torsdag 2 Dec
Stockholm

Mamma våldtogs – när hon lade blommor på sin sons grav

Rode döms nu för de brutala våldtäkterna mot en kvinna vid hennes sons grav.
1 av 4
Rode döms nu för de brutala våldtäkterna mot en kvinna vid hennes sons grav. Foto: Twitter/TT
Våldtäkterna genomfördes på en kyrkogård.
2 av 4
Våldtäkterna genomfördes på en kyrkogård. Foto: AP
Gärningsmannen var Christopher Rode.
3 av 4
Gärningsmannen var Christopher Rode. Foto: Twitter
Nu döms Rode till livstids fängelse.
4 av 4
Nu döms Rode till livstids fängelse. Foto: Henrik Montgomery/TT

När kvinnan var och besökte sin bortgångne sons grav blev hon nedslagen och brutalt våldtagen två gånger.

Kommentera (140)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den sörjande mamman var och besökte sin bortgångne sons grav när hon plötsligt blev påhoppad av en okänd man bakifrån. Hon slogs sedan medvetslös med en liten staty som gärningsmannen ryckt bort från en gravsten.

Nu döms Christopher Rode till livstids fängelse efter att ha erkänt grov misshandel och två fall av grov våldtäkt, skriver Metro UK.

Kvinnan hade just blivit klar med att plantera om blommor och rensa ogräs på sin sons grav på 20-årsdagen av hans död. När hon reste sig upp för att gå tillbaka till sin bil hörde hon plötsligt hur det prasslade i buskarna bakom henne. Innan hon hann skrika på hjälp lades en hand med handske över hennes mun.

Kvinnan ska ha kämpat emot och försökt hålla ihop benen så att Rode inte kunde ta av henne kläderna. Men efter att ha slagit henne i huvudet våldtog Rode henne analt två gånger. Efteråt lämnade han kvinnan liggandes på marken i sitt eget blod. Han ska enligt uppgifter inte ha visat någon ånger efter händelsen.

Polisen larmades till platsen och sökte igenom kyrkogården och hittade ganska snabbt Rode som fortfarande befann sig på området. Han arresterades och togs med till polisstationen för förhör. Där erkände han allt.

Under rättegången framkom att Rode var en notorisk kvinnomisshandlare som tidigare dömts för flera fall av misshandel av tidigare partner, varav en var gravid.

Rode har nu dömts till livstids fängelse av Reading Crown Court i Storbritannien. Han måste avtjäna ett minimum av 14 år och åtta månader innan han kan ens ansöka om villkorlig frigivning, skriver Metro UK.

Kommentera (140)
Kopiera länk
Dela