Våldtäkterna genomfördes på en kyrkogård.
1 av 2
Våldtäkterna genomfördes på en kyrkogård. - Foto: AP
Nu döms Rode till livstids fängelse.
2 av 2
Nu döms Rode till livstids fängelse. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Mamma våldtogs – när hon lade blommor på sin sons grav

När kvinnan var och besökte sin bortgångne sons grav blev hon nedslagen och brutalt våldtagen två gånger.


Den sörjande mamman var och besökte sin bortgångne sons grav när hon plötsligt blev påhoppad av en okänd man bakifrån. Hon slogs sedan medvetslös med en liten staty som gärningsmannen ryckt bort från en gravsten.

Nu döms Christopher Rode till livstids fängelse efter att ha erkänt grov misshandel och två fall av grov våldtäkt, skriver Metro UK.

Kvinnan hade just blivit klar med att plantera om blommor och rensa ogräs på sin sons grav på 20-årsdagen av hans död. När hon reste sig upp för att gå tillbaka till sin bil hörde hon plötsligt hur det prasslade i buskarna bakom henne. Innan hon hann skrika på hjälp lades en hand med handske över hennes mun.

Kvinnan ska ha kämpat emot och försökt hålla ihop benen så att Rode inte kunde ta av henne kläderna. Men efter att ha slagit henne i huvudet våldtog Rode henne analt två gånger. Efteråt lämnade han kvinnan liggandes på marken i sitt eget blod. Han ska enligt uppgifter inte ha visat någon ånger efter händelsen.

Polisen larmades till platsen och sökte igenom kyrkogården och hittade ganska snabbt Rode som fortfarande befann sig på området. Han arresterades och togs med till polisstationen för förhör. Där erkände han allt.

Under rättegången framkom att Rode var en notorisk kvinnomisshandlare som tidigare dömts för flera fall av misshandel av tidigare partner, varav en var gravid.

Rode har nu dömts till livstids fängelse av Reading Crown Court i Storbritannien. Han måste avtjäna ett minimum av 14 år och åtta månader innan han kan ens ansöka om villkorlig frigivning, skriver Metro UK.

/
Son
/
/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.