Tisdag 18 Maj
Stockholm

Polisen fortsätter skjuta hjälplös 19-åring – ny debatt om polisvåld i USA

Polisen stoppar en 19-åring och tvingas skjuta honom. När han ligger hjälplös på marken fortsätter poliserna skjuta.

Kommentera (48)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Senaste tiden har det varit våldsamma protester i USA efter ett flertal polisskjutningar. Det började när polisen sköt ihjäl en svart fembarnpappa som sålde cd-skivor utanför en butik. Under en demonstration mot polisvåldet i Dallas efter Alton Stelings död sköt en krypskytt ihjäl fem poliser. Polisen använde sedan en robot för att skjuta ihjäl skytten.

Nu har en ny händelse eldat på protesterna om polisvåld. Polisen i Fresno släppte på onsdagen en video som visar ännu en dödsskjutning. I videon ser man hur två poliser stoppar en 19-åring, Dylan Noble, och skriker att han ska lämna bilen.

Dylan går ut ur bilen men vägrar sedan följa polisens order. Till slut tvinats de skjuta honom. Men det är det som händer sen som skapat debatt, poliserna fortsätter skjuta Dylan trots att han ligger hjälplös på marken.

Dylan dör av sina skador och hans familj har nu stämt poliserna för vållade till sonens död. Familjen är glad att polisen släppt bilderna så allmänheten kan se hur det gick till när deras son dog.

I videon kan man höra hur Dylan skriker att han inte vill leva mer och man misstänker nu att 19-åringen led av en depression.

Kommentera (48)
Kopiera länk
Dela