5 saker vi vet om gärningsmannen i Nice

- 15/07/2016, 11:27
Mannen ska ha hyrt lastbilen några dagar innan attentatet.
1 av 4

Mannen ska ha hyrt lastbilen några dagar innan attentatet.

TT

Det uppger Daily Mail.
2 av 4

Det uppger Daily Mail.

TT

Just nu har 84 personer dött.
3 av 4

Just nu har 84 personer dött.

TT

Mannen ska sen tidigare varit känd för polisen.
4 av 4

Mannen ska sen tidigare varit känd för polisen.

TT

Nu är det bekräftat att mannen bakom attentatet heter Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Här samlar vi all information som vi vet om gärningsmannen.

Mannen som körde ihjäl minst 84 personer i Nice är nu identifierad som 31-årige Mohamed Lahouaiej Bouhlel enligt den franska tidningen Nice Matin.

Det dyker fortlöpande upp ny information om gärningsmannen och nedan uppdaterar vi löpande vad vi vet mannen som tog minst 84 liv i Nice.

1. Dubbelt medborgarskap

Lahouaiej Bouhlel föddes i Tunisien men ska den senaste tiden varit bosatt i Nice och haft dubbelt medborgarskap, skriver Daily Mail.

2. Känd för polisen sen tidigare

Mannen ska i januari hamnat i bråk på en bar och polis ska ha kallats till plats enligt Daily Mail. Aftonbladet uppger även att att han ska ha sysslat med stölder.

3. Polisen har funnit mannen på övervakningsfilmer

Daily Mail uppger att Mohamed hyrde den vita lastbilen några dagar innan attacken som tog minst 84 liv. På övervakningsfilmer har polisen sett mannen i lastbilen i utkanterna av Nice.

4. Skrikit "Allahu Akbar"

Enligt obekräftade uppgifter ska 31-åringen ska ha skrikit "Allahu Akbar" precis innan han blev nedskjuten av polisen, skriver Daily Mail.

5. Hemmet genomsöks

Enligt Expressen genomsöks 31-åringens hem av fransk polis men ännu har det inte kommit några uppgifter om att de har funnit något av intresse.