Varning för obehagliga bilder längre ner i artikeln.
Varning för obehagliga bilder längre ner i artikeln. - Foto: TT

Hund dog när han räddade familj från dödliga ormar – hyllas nu som hjälte

Hunden ryckte in och räddad familjen när de attackerades av fyra stycken kobror.


En otroligt modig hund offrade sitt liv och räddade Dibakar Raitas familj när fyra giftiga ormar försökte ta sig in i deras hem. Hunden, som var i rasen doberman, hyllas nu som en hjälte.

Varning för obehaglig bild längre ner i artikeln.

Det var under måndagskvällen som fyra dödliga kobror försökte ta sig in i familjens hem. Men familjens hund vaktade ingången och kunde därför hålla kobrorna utanför, rapporterar Deccan Chronicle.

Hunden lyckades få bort kobrorna som sedan försökte fly. Personer som bevittnade händelsen berättar att kampen pågick under ett tag och att hunden ska ha förlorat en hel del blod. Men trots det gav inte hunden upp förens varenda orm var död och inte längre kunde skada familjen.

Hunden kollapsade sedan på grund av giftet den fått i sig av ormarna.

Familjen Raitas, som bor i Indien, är fortfarande i chock efter händelsen och hundens bortgång.

– Jag är chockad. Han har gjort den yttersta offringen för mig och min familj. Jag kommer komma ihåg honom så länge jag lever. Må han vila i frid, säger Dibakar till lokala medier.

Personer som bodde i byn lade sedan blommor vid platsen och höll en begravningen för hunden, rapporterar Deccan Chronicle.


/
/
Dog
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.