Skräckklippet som visar livet i krigets Syrien – på riktigt

- 29/07/2016, 16:35 -

Det är hjälporganisationen Syria Charity som delat med sig av den obehagliga filmen från kriget.Varning för obehagliga bilder.

En gata i Aleppo, norra Syrien. Kriget har satt sina spår och gatorna ligger nästan tomma. En kamera som sitter i rutan på en hjälporganisationen Syria Charitys ambulans fångar allt.

Plötsligt slår en granat ner i ett hus precis bredvid bilden, föraren backar men kan inte undvika de stora stenarna som kommer flygande. Rutan krossas och för en stund råder panik.

Men bilen och hjälparbetarna fortsätter köra, rakt in i området där granaten slog ner. I dammet fortsätter de rädda människor och ge dem första hjälpen. Klippet visar den overkliga och skrämmande vardagen mitt i kriget.

Nu hyllas männen som satt i bilen för att de inte bara lämnade platsen utan faktiskt fortsatte hjälpa oskyldiga människor.

Mer än 280 000 människor har dödats och miljoner har tvingats fly sedan kriget bröt ut 2015, skriver The Sun.

Förra veckan skrev Nyheter24 om den obehagliga videon som visade hur syriska rebeller skar huvudet av en pojke som var bara 11 år. Senare sa rebellerna att "det var ett misstag".