Här går tjuren till våldsam attack – två gånger

- 26/07/2016, 11:31

Publiken försöker varna den unge mannen men det är för sent, tjuren slungar upp honom i luften. Sen går tjuren till ny attack.

Tjurrusningen (El encierro på spanska) har gamla anor, de första ägde rum redan på 1200-talet. Då var målet tjurfäktningsarenorna och en tjurrusning var ett smidigt och snabbt sätt att få djuren till arenan.

Under senare år har rusningarna växt till en hel industri och vem som helst kan delta. På egen risk förstås. För tjurrusningen är farligt.

Klippet kommer från rusningen i Pamplona i förra veckan, gatan är avspärrad och den storas flocken tjurar har redan rusat förbi. Kanske är det därför den unge mannen obekymrat går mitt i gatan, han tror faran är över. Men lite längre bort sätter en tjur fart och åskådarna försöker varna mannen.

Smällen är våldsam och mannen flyger upp i luften. När han sedan ligger livlös på marken attackerar tjuren igen. Det är obehagliga scener.

Till slut lyckas några åskådare dra bort mannen som överlever med skadas allvarligt.

Tjurrusning och tjurfäktning är som sagt farligt, Nyheter24 har tidigare skrivit om tjurfäktaren som fick ett horn rakt upp i... ja, kolla själv in det här klippet.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!