Thomas fick en chock när han såg kontoutdraget - att han har betalt 200 000 kronor för en bussbiljett.
1 av 2
Thomas fick en chock när han såg kontoutdraget - att han har betalt 200 000 kronor för en bussbiljett. - Foto: Montage Facebook/TT
Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet.
2 av 2
Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet. - Foto: TT

​Thomas skulle åka buss – fick betala 255 000 kronor

Thomas fick minst sagt en chock när han kollade kontoutdraget, vilket är helt förståeligt.


Det är inte särskilt ovanligt att få panik när en kollar på bankkontot och känna att det finns alldeles för mycket månad kvar innan lönen kommer. Men desto större panik inträffar sig när det har dragits en stor summa pengar, typ 200 000 kronor, som är helt okänd för en.

Detta hände nämligen Thomas Sandvang Vilhemsen. Thomas märkte att det danska bussbolaget Midttrafik nämligen har dragit 200 000 kronor, motsvarande 255 000 svenska kronor, från hans konto för en bussbiljett.

Kollektivtrafiken må vara dyr men det där är väl lite väl dyrt..? För det skulle vi ju kunna få åtminstone 10 200 chipspåsar.

Efter upptäckte skrev Thomas ett inlägg på bussbolagets Facebook-sida. Inlägget skriver han även sitt telefonnummer så att de kan betala tillbaka, och bifogar en bild på hur mycket som dragits från hans konto.

“Hej Midttrafik! Tack för en bekväm resa efter Grön Konsert i Århus. Jag vill bara höra om jag betalade för alla?”

FacebookBildkälla: Faksimil Facebook

Thomas tar i alla fall det hela med ett leende.

– Jag tar det med ett leende och jag är ganska säker på att Middtrafik och jag kommer hitta enlösning. Antingen får jag pengarna tillbaka, eller så får jag kanske en buss, berättar han för danska Metroxpress.

På Midttrafik hade de nyss upptäckt felet när Metroxpress kontaktade dem.

– Det är givetvis djupt beklagligt, han måste såklart få pengarna tillbaka, säger Ole Simonsen, chef på Midttrafiks kundtjänst, till Metroxpress.

Enligt Ole har problemet uppstått när någon av de anställda råkade trycka för många nollor bakom den summan som Thomas egentligen skulle betalat. Sen råkade Thomas helt enkelt godkänna köpet, skriver Metroexpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här mannen som plötsligt hade 616 kvadriljoner kronor på sitt konto.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armani svänger – börsnotering möjligt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.