President Peter Mutharika begärde att Eric Aniva skulle gripas.
President Peter Mutharika begärde att Eric Aniva skulle gripas. - Foto: TT

HIV-positiva Eric fick betalt för att ha sex med barn – nu har han gripits

Eric Aniva är en hyena. Han får betalt för att ha sex med flickor i tidigt pubertet. Men han har även HIV. Nu har han gripits.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Eric Aniva från Malawi, i Afrika, som är en "hyena". Det innebär, enligt en gammal tradition, att flickor som når puberteten ska "renas" genom att ha sex med en så kallad hyena.

En hyena, som Eric är, är alltså en man som kan utföra denna "sexuella rening" och ritual. För detta får han betalt. Enligt honom har han hittills haft sex med 104 flickor sedan 1985.

Dessutom är Eric HIV-positiv, något som familjerna som betalar honom är omedvetna om.

– Jag är medveten om att vår tradition bidrar till att sprida HIV och Aids. Men våra seder kräver att vi har sex utan kondom, säger han till BBC.

Han berättade också att en del flickor är så unga som 12 eller 13, men att han "föredrar äldre".

Efter att fallet uppmärksammats i media förra veckan gav Malawis president Peter Mutharika order om att gripa Eric och starta en utredning. Igår uppges Eric ha gripits, skriver CNN.

– I en tid när vi som land för framsteg för flickors frigörelse, är det nedslående att män, kvinnor och hela samhällen i vårt land väljer att förgripa sig på flickor i kulturens namn, sa Mutharika i ett uttalande.

I uttalandet gav han en varning till de som utsätter barn för övergrepp.

– Till de som fortsätter eller har tankar att utöva kulturella sedvänjor som vilseleder våra flickor, har jag ett meddelande till dig: Sluta nu eller så kommer du få vara på den eländiga sidan av lagen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.