Dricka öl och få över 500 000 om året låter inte helt dumt.
1 av 3
Dricka öl och få över 500 000 om året låter inte helt dumt. - Foto: TT
Men personen ska även: skriva artiklar, samla arkivmaterial, och göra efterforskningar runt landets mat- och dryckestraditioner.
2 av 3
Men personen ska även: skriva artiklar, samla arkivmaterial, och göra efterforskningar runt landets mat- och dryckestraditioner. - Foto: TT
Dessutom måste man ha relevant utbildning.
3 av 3
Dessutom måste man ha relevant utbildning. - Foto: TT

Vill du jobba med att dricka öl – och tjäna en halv miljon om året?

Gillar du öl och är intresserad av historia, och vill samtidigt vill bli rik? Då är det här nog drömjobbet för dig.


Vem skulle tacka nej till 500 lakan om året för att dricka öl? Nog inte så många. Och nu finns det till och med en chans för dig att få göra just det – så länge du är intresserad av historia också (och kan ganska mycket om det).

Det är The National Museum of American History i Washington som lagt upp en jobbannons för en öldrickande historier. Personen ska enligt museet jobba med att kartlägga landets bryggeritradition, vilket personen kommer få en saftig lön på motsvarande 550 000 kronor, skriver TT via Helsingsborgs Dagblad.

Arbetsuppgifterna, förutom att åka runt i USA och prova öl, är bland annat att skriva artiklar, samla arkivmaterial, och göra efterforskningar runt landets mat- och dryckestraditioner. Dessutom krävs relevant utbildning för yrket, typ att man är historiker.

Men trots den gedigna kravlistan kraschade museets hemsida efter att annonsen lagts upp då tusentals potentiella professionella öldrickare ville visa sitt intresse för tjänsten, skriver TT via HD.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Isaac som firade sitt nya jobb med just att dricka öl – men efter firandet hamnade han på ett glastak till en galleria.

Öl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha det här jobbet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Uddevalla rapporterar om farligt föremål

1 timme sedan
"Vi har fått in ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en blomsterlåda.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.