Det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti vill införa en ny kontroversiell lag för boenden på asylboenden i landet.
1 av 3
Det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti vill införa en ny kontroversiell lag för boenden på asylboenden i landet. - Foto: TT BILD
Det nya lagförslaget är att införa utegångsförbud på asylboenden.
2 av 3
Det nya lagförslaget är att införa utegångsförbud på asylboenden. - Foto: TT
Pia Kjaersgaard från det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti (DF) tillsammans med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.
3 av 3
Pia Kjaersgaard från det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti (DF) tillsammans med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. - Foto: TT BILD

Nytt lagförslag: Inför utegångsförbud på asylboenden

Det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti vill införa utegångsförbud på asylboenden.


Ett nytt lagförslag har inkommit från det danska nationalistiska och konservativa politiska partiet Dansk Folkeparti (DF).

Enligt Martin Henriksen, partiets talesperson i invandringsfrågor, så vill de ge polisen och personal på asylboenden rätt att införa utegångsförbud för de boende.

– Det kan vara när det i närområdet har varit en rad överfall mot kvinnor, en ökning av våldet eller stora slagsmål, som vi har sett i förbindelse med fotbollslandskamper, säger Martin Henriksen till Sydsvenskan.

Det kontroversiella uttalandet sker nu efter att fem pojkar flyttades från ett asylboende, efter att tre av dem har åtalats för blottning och de två andra för våldtäkt, under en festival i slutet av juli i år.

Här kan du läsa om kontroverserna som uppstod kring busschauffören på Öland som misshandlade en asylsökande passagerare.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde en liknande lag borde införas i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.