Mamman ville ha uppmärksamhet – fejkade att sonen var allvarligt sjuk

- 09/08/2016, 12:08
1 av 5

2 av 5

© Go Fund Me

3 av 5

© WTSP

4 av 5

5 av 5

© Fort Worth Police Department

Mamman gick så långt att hon lät läkare operera sonen, lät honom svälta och till och med köpte en kista till sonens begravning.

41-åriga Danita Tutt från Texas har anhållits misstänkt för att ha lurat läkare att hennes 13-åriga son, Colby, var dödligt sjuk. Hon var så övertygande att hon lyckades få läkare att utföra en hjärtoperationer på sonen, som sedan led till att han drabbades av en livshotande blodinfektion, skriver Daily Mail.

Tutt ska också ha nekat sonen både mat och vatten för att göra honom sjukligare. Hon hade dessutom gått så långt att hon börjat förbereda hans begravning, och hade till och med köpt en kista för ändamålet.

Colby i sin sjuksäng. Bildkälla: GoFundMe

Hon lyckades också genom sociala medier uppmärksamma sonens "sista önskan" som var att se en wrestlingmatch. Till följd av inlägget, som fick stor spridning, och även ett TV-inslag, skapades en insamlingssida där människor skänkte pengar för att låta Colbys sist önskan gå i uppfyllelse.

Och det gick så bra att hela USA hjälpte till. I mars kom wrestlingstjärnan Erick Rowan på överraskningsbesök till den "sjuka" sonen. De fick också åka limousine till den wrestlingmatch Colby önskat sig.

Colby träffar wrestlingstjärnan Erick Rowan Bildkälla: Fox News

Men i fredags greps Tutt i sitt hem i Texas, och sitter nu anhållen mot en borgenssumma på 25 000 dollar, eller motsvarande 210 000 kronor. Hennes båda söner har omhändertagits av myndigheterna.

Enligt dokument som tidningen The Star Tribune tagit del av beskrivs Tutt som en "uppmärksamhetssökande person" som "tycker om uppmärksamheten hon får för att hon har ett sjukligt barn".

Danita Tutt Bildkälla: Polisen

Det står också i rapporten att det enligt skribenterna finns en risk att mamman skulle kunna ha tagit Colbys liv, och att det även finns anledningen till oro rörande den yngre sonen som hittills inte behövt genomgå några sjukhusvistelser.

En person som tillfälligt övertagit vårdnaden om sonen säger att han inte är döende över huvud taget, och läkare har nu slagit fast att de symptom han tidigare hade snarare var tecken på undernäring, skriver Daily Mail.

Colby Tutt Bildkälla: Fox News


Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du får veta om du gör en full body scan – och vad det kostar.