Hua Hin.
Hua Hin. - Foto: Google Maps

Bombdåd på bargata i Thailand – minst 1 person död och 10 skadade

Två bomber ska ha exploderat på turistorten Hua Hin runt midnatt lokal tid. En person ska vara död och minst 10 skadade.


Två bomber ska ha exploderat med ungefär 30 minuters mellanrum på den populära turistorten Hua Hin uppger BBC. Det ska finnas utländska turister bland de skadade. En person uppges vara död.

Aftonbladet har varit i kontakt med Emelie Ohlsson som är på plats i Thailand och hörde den kraftiga smällen.

– Sedan kom folk springandes och sa att det smällt en bomb bland barerna, men om det stämmer att det var en bomb vet vi inte än. Det hände på en av de största bargatorna, säger hon till Aftonbladet.

Kort därefter anlände ambulanser.

– Folk är skadade. Ambulanserna körde först in på gatan där explosionen hördes, men sedan backade de, säger Emelie Ohlsson till Aftonbladet.

Hon och hennes pojkvän gick sedan snabbt ifrån platsen.

– De sa till oss att åka därifrån, säger hon.

Bomberna var gömda i blomkrukor och detonerades via mobiltelefoner. Den här typen av bombningar ska enligt BBC vara ganska vanligt förekommande i Thailands södra regioner, dock inte på turistorter.

Polisen ser inte heller något samband med explosionerna och den typen av konflikter som brukar blossa upp i området.

UD har i nuläget inga uppgifter om skadade svenskar.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.