Polis hittade pojke på gatan – försökte sälja sin nalle för att kunna köpa mat

- 18/08/2016, 20:05
Pojken ville sälja sin nalle så han skulle ha råd med en barnmeny på Subway.
1 av 2

Pojken ville sälja sin nalle så han skulle ha råd med en barnmeny på Subway.

Pixabay/TT

Pojken hade inte ätit på flera dagar.
2 av 2

Pojken hade inte ätit på flera dagar.

TT

Den lilla pojken stod ensam på gatan och försökte sälja sin favoritnalle till förbipasserande när polisen fick syn på honom. Nu är föräldrarna arresterade.

Den 7-åriga pojken hittades stående mitt i en vältrafikerad korsning i Ohio, USA. Han var då så desperat av hunger att han försökte sälja sin nallebjörn till förbipasserande, trots att nallen var hans enda källa till trygghet, skriver Washington Post.

Polismannen Steve Dunham som hittade pojken tog med sig det utsvultna barnet och bjöd på middag. Det visade sig att pojken inte ätit på flera dagar och hade försökt sälja nallen för att ha råd med en barnmeny på snabbmatskedjan Subway.

Dunham sade att mötet med den lilla pojken "krossade hans hjärta". Dunham fick också veta att pojkens föräldrar nog inte ens var medvetna om att han lämnat huset.

Efter att de ätit på Subway tog Dunham med sig pojken till polisstationen och lät honom sitta och titta på serier med en stationsanställd medan han skickade två andra poliser till pojken hem.

När de båda poliserna anlände till huset där pojken bodde fick de en chock. Hela huset luktade gammal urin –både från katter och människor – och en kväljande stank av gamla och ruttnande sopor. Det låg skräp överallt och kackerlackor sprang ut och in ur sopbergen.

Golvet var också täckt med spritflaskor och i köket stod kylskåpsdörren öppen. Den lilla mat som fanns där höll även den på att ruttna. Bland annat ett paket färsk kyckling som fått en mörkt, brun färg. Och hela kylens insida var nersmetat med en odefinerbar vätska som varierade i färg från rött till gult till svart.

Polisen gjorde också den fruktansvärda upptäckten att ytterligare fyra barn i åldrarna 11, 12, 15 och 17 fanns i huset. De båda föräldrarna som också fanns i huset arresterades och polisen såg till att även de andra barnen fick mat innan de lämnades över till sociala myndigheter, skriver Washington Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en mamma som misstänks ha dödats sitt barn med salt – för att få tillbaka sin ex-pojkvän.